Prosecco blijkt minder ongezond dan je zou denken

Zijn wij even blij!

Prosecco blijkt minder ongezond dan je zou denken

New Years Eve, een avond vol gezelligheid, muziek en last but not least de prosecco zal rijkelijk vloeien. En dat laatste blijkt dus minder ongezond te zijn dan je denkt. Althans, alles met mate uiteraard...

Geheugen

Dacht je dat alleen een glas rode wijn goed voor je is, dan heb je het volgens Marie Claire UK toch echt mis. Prosecco zou namelijk ook een 'gezonde' dorstlesser zijn en vooral een boost voor je humeur zijn. Uit een onderzoek van The University of Reading blijkt drie glazen per week goed voor je geheugen te zijn en heeft het minder calorieën dan wijn, waardoor het voor je gewicht beter om een glaasje prosecco te drinken. 

Karaoke

En om het helemaal verantwoord te maken, zou je het volgens onderzoek moeten combineren met een avondje karaoke. Simple as that! Volgens het onderzoek zou je inner Whitney Houston of Mariah Carey er namelijk voor zorgen dat je minder stress ervaart en is het daarbij goed voor je bloedcirculatie. Dus, na al dat gehuil en gesnotter is het vanavond tijd om de karaokeset erbij te pakken. Mét een flesje bubbels uiteraard. Cheers!

Lees ook: 6 feitjes over champagne  

Bron: Grazia | Beeld: iStock