Zoveel verdienden de grootste miljardairs dit jaar

Én zoveel verdienden ze samen!

Lees ook

Het terugblikken naar afgelopen jaar is begonnen. De leden uit de Bloomberg 500-lijst kijken maar al te graag terug naar het 2017, 85% van hen is namelijk behoorlijk vooruit gegaan in de nulletjes op hun bankrekening.

41 miljard
De geluksvogels konden afgelopen jaar rekenen op een gemiddelde inkomensstijging van ruim 1,7 miljard euro. Dat zijn heel wat designertassen, maar die hebben ze waarschijnlijk al genoeg. In de Bloomberg 500 staan namelijk de 500 rijkste mensen van de hele wereld. Jeff Bezos, CEO van Amazon, mag zich volgens de lijst de rijkste man ter wereld noemen. Hij staat bovenaan en verdiende dit jaar, hou je vast, ruim 41 miljard euro. Hiermee laat hij Google oprichters Larry Page en Sergey Brin en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg achter zich. Al mag laatstgenoemde, Mark Zuckerberg, ook niet klagen met een toename van 28 miljard euro.

De 500 rijkste mensen van de wereld verdienden samen dit jaar maar liefst 307,4 miljard euro. Onder hen zijn er maar twee vrouwelijke miljardairs, voornamelijk dus alleen nog maar mannen, maar die leggen hun vrouwen vast in de watten met zo’n enorm bedrag op de bank. Die zul je vast niet horen klagen. Er staat één Nederlander in de lijst: Charlene de Carvalho-Heineken, zij mocht dit jaar een bedrag van vijf miljard euro bij haar fortuin optellen.

Als je de volledige lijst wil bekijken, klik dan hier.

Lees ook: 6 activiteiten die je moet vermijden om een burn-out te voorkomen

Bron: Beau Monde | Beeld: Getty Images 

Laatste nieuws

Zie ook