Dit modenieuws mag je niet missen

Én een interview met ontwerper Jo Maiden van 'ASOS made in Kenya'.

De grote modehuizen komen met fantastische resortcollecties in de ban van bloemen, als tussengerecht voor het nieuwe seizoen begint. Zowel Miu Miu als Gucci en Michael Kors wakkeren keihard het verlangen naar een zonnige lente aan. Leuk als je binnenkort naar de zon vliegt. 

Gucci

 

Alexander McQueen

 

Mary Katrantzou

 

Michael Kors

 

Kijk nou!
Aan alle fans van Maje: het Franse label maakt nu ook zonnebrillen. Je kunt kiezen uit drie modellen: cat-eye, oversized en aviator. Helemaal in het jaren 70 vintagegevoel.
www.maje.com

Gouden olifantjes
Je koopt een gouden olifantje van Tiffany & Co. en je geld gaat naar het Elephant Crisis Fund – da’s toch lief. De Save the Wild-collectie bestaat uit strak vormgegeven bedels en broches van zilver met tsavoriet of van 18-karaats rosé-goud met diamant. Onder anderen onze eigen Imaan staat model voor de campagne. #TiffanySavetheWild #knotonmyplanet
www.tiffany.com

 

Reizen in stijl
Wilde je altijd al zo’n strakke koffer van Rimowa, dan is dit misschien het moment. Het bekende Duitse merk bestaat tachtig jaar en heeft samen met Fendi de ultieme koffer ontworpen: metallic, hightech en voorzien van chique Fendi-details – je kunt hem zelfs laten personaliseren. Limited edition via geselecteerde Fendi boetieks of op www.fendi.com en www.rimowa.com

 

Asos made in Kenya
Jo Maiden zette in 2009 SOKO (marktplaats in het Swahili) op. In samenwerking met online shop ASOS maakt ze de duurzame collectie ASOS Made in Kenya.

Jo Maiden

 

Je hebt een modeproductiebedrijf in Kenia.
“Tijdens mijn eerste reis in 2007 werd ik verliefd op Kenia. Ik zag potentie voor een sustainable en creatief initiatief om de gemeenschap te helpen aan werk, door duurzaam geproduceerde mode te maken. In 2009 ben ik met vier mensen in een garage SOKO begonnen. Met een kleine collectie ben ik naar ASOS gegaan en sindsdien werken we samen. Samen met de ASOS foundation hebben we een school opgezet waar we per jaar veertig vrouwen opleiden tot naaister. We bieden werkgarantie en kansen op een betere toekomst.”
Hoe ziet de nieuwe collectie eruit?
“We hebben ons laten inspireren door kleurrijke tekeningen van Keniaanse schoolkinderen. Dat heeft geleid tot uitgesproken prints en items met hand- geborduurde teksten.”
Heb je nog groene tips?
“Bekijk je koopgedrag eens kritisch en investeer in mooie basics. Ook leuk: een fashion-ruilparty organiseren. Of kleding recyclen voor goede doelen.”

Binnenkort lanceert ASOS made in Kenya ook een mannenlijn.
www.asos.com

Lees ook: 13 x cadeaus voor echte travelers

Tekst: Im Fong Liu | Beeld: Alexander McQueen

Laatste nieuws