Dit zegt je slaappositie over je karakter

Hoe heb jij gelegen vannacht?

Lees ook

Slaap jij altijd op je zij? Of ben je juist een wat zeldzamere buikslaper? De manier waarop je het liefst slaapt is mogelijk verbonden met je karakter. Dít zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid.

Onderzoek
Dr. Chris Idzikowski, directeur van het Edinburgh Sleep Centre en auteur van Learn to Sleep Well: A Practical Guide to Getting a Good Night’s Rest, onderzocht aan de hand van een enquête de slaaphouding en karaktereigenschappen van 1000 Britse volwassenen. Zijn conclusie: er bestaat mogelijk een correlatie tussen je favoriete slaappositie en je persoonlijkheid. Bij welke groep hoor jij?

1/ De foetus
Oftewel: op je zij met opgetrokken benen en bij elkaar gevouwen, gebogen armen.

Persoonlijkheid: mensen die het liefst in deze houding slapen komen vaak wat hard en stoer over, terwijl ze eigenlijk juist gevoelig en zelfs wat verlegen zijn. Het duurt even voor ze zich op hun gemak voelen bij nieuwe mensen en hun persoonlijkheid laten zien, maar na een tijdje worden ze relaxter en socialer.

2/ De boomstam
Oftewel: op je zij met gestrekte benen en je armen rustend langs je lichaam.

Persoonlijkheid: boomstamslapers gaven aan sociaal en makkelijk in de omgang te zijn en het fijn te vinden om bij een groep mensen te horen. Verder bleken ze easy-going, vertrouwen ze snel mensen en zijn ze soms een tikkeltje goedgelovig.

3/ De verlanger
Oftewel: op je zij met beide armen recht voor je lichaam uit gestoken.

Persoonlijkheid: verlangers hebben vaak een open persoonlijkheid, maar kunnen wat achterdochtig en cynisch zijn. Het zijn vaak twijfelaars die het moeilijk vinden om beslissingen te nemen. Als er eenmaal een besluit is genomen, zijn ze echter heel vastbesloten en veranderen ze niet snel meer van gedachten.

4/ De soldaat
Oftewel: op je rug met je armen vlak langs je lichaam.

Persoonlijkheid: mensen die in de soldaathouding slapen stellen vaak hoge eisen aan zichzelf én aan anderen. Ze zijn stil, terughoudend en geserveerd.

5/ De vrije val
Oftewel: op je buik met je handen om je hoofdkussen heen (een beetje alsof je uit een vliegtuig springt) en je hoofd opzij gedraaid.

Persoonlijkheid: vrije vallers zijn vaak sociaal en wat eigenwijs. Ze laten het niet snel merken, maar ze zijn vaak nerveus en gevoelig voor kritiek.

Lees ook: 6 simpele manieren om je metabolisme een kickstart te geven

Beeld: Katelijne Verbuggen

Laatste nieuws

Zie ook