Deze drie modeontwerpers stapten deze maand op voor een nieuw avontuur

Who's next?

Deze drie modeontwerpers stapten deze maand op voor een nieuw avontuur

Als er een nieuw jaar nadert, is het vaak ook tijd voor een nieuwe start. Ook in de modewereld lijkt het tijd voor vernieuwing te zijn. Drie art directors van grote modehuizen stapten deze maand op.

Vertrek

Aan het begin van deze maand begon de grote stoelendans. David Koma van het Franse modehuis Mugler stapte als eerste op deze maand. Deze week kwamen ook Jonathan Saunders, de art director van het modehuis Diane von Fürstenberg, en Nicola Formichetti van Diesel met hun besluit naar buiten om te vertrekken. 

Toekomst

David Koma zal meteen vervangen worden door Casey Cadwallader, die hiervoor voor het Zweedse merk Acne Studios werkte. Het gerucht dat Jonathan Saunders van Diane von Fürstenberg opstapte vanwege de moeizame relatie met Diane werd deze week ontkracht. Wat de Engelse designer in de toekomst gaat doen is nog onbekend. De Italiaan Nicola Formichetti stond vijf jaar aan het roer van het Italiaanse modehuis Diesel. De reden van zijn vertrek? Zijn contract liep simpelweg af. Nu rest de vraag alleen nog: Who's next?

Lees ook: De mooiste mode expo's om nu te bezoeken

Beeld: Getty Images