Carrièrelessen van Kim Kerver: “Geluksmomenten mag je best vaker dan één keer vieren”

De business woman geeft vier belangrijke carrièretips.

Lees ook

Kim Kerver (30) is accountmanager van crowdfundingplatform CrowdAboutNow en jurylid van de Marie Claire Starters Award. Goede business-ideeën verdienen een vliegende start. Daarom reikt Marie Claire elk jaar de Starters Award uit. In februari kregen de genomineerden een masterclass van haar. Op 12 april wordt de top 3 in het nieuwste issue van Marie Claire en op de website bekend gemaakt. En jij kan op jouw favoriete businessplan stemmen!

In het diepe springen geeft energie
“Ik heb nooit de ambitie gehad om na mijn studie psychologie therapeut te worden, maar ik vind de psyche van de mens wel waanzinnig interessant. Tijdens mijn studie heb ik trainingen gegeven over de kracht van diversiteit aan onder meer hoogopgeleide vrouwen, en voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar burnout onder jongeren. Heel interessant, maar het geeft me ook een kick om nieuwe dingen te proberen. Een beetje denken als Pippi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Niet dat ik zo veel zelfvertrouwen heb, maar het geeft me energie om in het diepe te springen. Mijn baan bij CrowdAboutNow heeft veel raakvlakken met psychologie. Ik spreek veel ondernemers. Enthousiaste, ondernemende, creatieve mensen die denken in mogelijkheden. Met hen ga ik op zoek naar het verhaal achter hun onderneming.” 

Wees echt jezelf
“Het type crowdfunding waar wij ons mee bezighouden, is gericht op het activeren van je eigen netwerk. Heb je een plan dat je wilt realiseren, dan betrek je daar je omgeving bij. Op die manier toets je of er draagvlak is voor je onderneming. Mensen die willen investeren in jouw plan, doen dat op basis van het verhaal en de gunfactor. Als ze je verhaal niet geloven, zullen ze op termijn ook geen gebruikmaken van jouw diensten en komt de onderneming vaak niet van de grond. Het gaat bij crowdfunden dus écht om de persoon achter de onderneming. In die zin sluit mijn werk goed aan bij de psychologie.”

Vier je geluksmomenten
“Mijn afstudeerscriptie ging over burnout onder jongeren van generatie Y. Zelf ben ik er denk ik niet zo gevoelig voor, maar mijn valkuil is wel dat ik altijd het uiterste uit mezelf wil halen. Daarom las ik regelmatig pauzemomenten in om stil te staan bij wat ik allemaal gedaan, bereikt en gevoeld heb. Zo probeer ik bewust tevreden en dankbaar te zijn. Ik vind ook dat je geluksmomenten best vaker dan één keer mag vieren – ik heb pas gevierd dat ik vijf jaar geleden mijn rijbewijs heb gehaald. ‘Tweedehands geluk’ noem ik dat.”

Blijf praten
“Bij CrowdAboutNow zijn we met een hecht team van tien man. We denken met elkaar mee en ondersteunen elkaar. Bij de wekelijkse team-update bespreken we wat ons energie geeft en wat energie kost. Dat werkt heel goed: negen van de tien keer is een probleem al opgelost als je erover hebt kunnen praten. En wat zo fijn is aan een baan die bij je past: je kunt gewoon jezelf zijn, er is geen onderscheid tussen je werk- en privé-persoonlijkheid.”

Lees ook: 3 handige apps die je drukke leven gemakkelijker maken

Beeld: Kim Kerver

Laatste nieuws

Zie ook