In deze zes onverwachte steden kun je heerlijk romantisch doen

Heb jij je tickets al geboekt?

In deze zes onverwachte steden kun je heerlijk romantisch doen

Is je voornemen om in het nieuwe jaar wat meer quality time met je geliefde te hebben, dan is een romantisch weekendje weg natuurlijk altijd een goed idee. Maar ook nu Valentijn voor de deur staat, is een paar dagen het land uittrekken, een meer dan goed plan. Nu hebben jullie de steden Barcelona, Parijs en Londen misschien al een keer bezocht, dus is het zeker de moeite waard om eens verder te kijken dan de 'standaard' citytrips. Er zijn namelijk tien onverwachte Europese steden die stiekem heel erg leuk zijn!

1/ Porto, Portugal

Vergeet Lissabon, in Porto is het namelijk minstens net zo leuk! Van de prachtige gekleurde stad tot aan de romantische sfeer die er in de lucht hangt: terwijl jij en je liefde genieten van elkaar én het heerlijke eten en drinken, is de temperatuur er ook nog eens aangenaam. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het prachtige uitzicht dat je vanaf de hoge gebouwen hebt.

2/ Sevilla, Spanje

Net zoals Barcelona, Madrid en Valencia is ook Sevilla een stad waar je vaker wil terugkomen. Toch is de Andalusische stad minder populair dan de andere Spaanse steden en dat terwijl het enorm veel te bieden heeft. Naast dat het de geboorteplaats van de flamenco wordt genoemd, kan je hier ook je hart ophalen bij de vele typische tapas barretjes. Wil je helemaal wat beleven tijdens je weekendje weg, dan is het lentefestival 'Feria de Abril' een echte aanrader. Tijdens dit feest dansen de flamencodansers in de mooiste jurken door de straten van Sevilla. Sprookjesachtig mooi! 

3/ Edinburgh, Schotland

De temperatuur is er misschien wat minder dan in Spanje en Portugal, maar laat je daardoor zeker niet weerhouden om deze plek te bezoeken. De stad heeft zowel een ouder als een nieuwer deel, waardoor je hier prima een weekend kan vertoeven. Wanneer jullie ook nog eens liefhebbers zijn van kunst, dan is augustus het leukste moment om te gaan. Dan vindt namelijk het allergrootste kunstfestival ter wereld plaats: 'Edinburgh Festival Fringe'.

4/ Verona, Italië

Het was de setting van Romeo en Juliet van Shakespeare en alleen daarom zou je de stad eens een bezoek moeten brengen. Naast alle andere mooie bezienswaardigheden mag je het balkon van Juliet, oftewel Casa di Giulietta, zeker niet overslaan. Niet alleen is het bijzonder om te zien, ook kan een kiekje onderaan het balkon niet in jouw reisschema ontbreken. 

5/ Mostar, Bosnië Herzegovina

Het is dan wel een kleiner stadje dan het populaire Sarajevo, maar ook hier is genoeg te zien én te doen. Niet alleen qua landschap kijk je hier je ogen uit, je bent hier ook aan het goede adres voor een wat actievere stedentrip. De prachtige bergen nodigen je namelijk uit om flinke wandelingen te maken. En na zo'n actief dagje kan je natuurlijk heerlijk uitrusten bij de vele restaurants en barretjes die Mostar te bieden heeft. 

6/ Tallinn, Estland

Het charmante stadje is even iets anders dan normaal, maar desalniettemin zeker een stad die je gezien moet hebben. Vooral wanneer je van lekker eten houdt, ben je in Tallinn aan het juiste adres. Ook wanneer je een liefhebber bent van cultuur, kan je in deze prachtige stad absoluut je hart ophalen. 

Bron: Esquire NL | Beeld: iStock