Runner-up Starters Award 2016: “Soms denk ik: had ik maar vijf Lidewijs rondlopen”

"Elk compliment is echt een cadeautje"

Lees ook

Lidewij van Twillert (27) pioniert met perfect passende beha’s die gemaakt worden aan de hand van een persoonlijke 3D-bodyscan. 

1/ Wow, aan jouw prachtige atelier te zien gaat het heel goed met Mesh…
“Het gaat zeker goed met Mesh. Sinds oktober heb ik een eigen atelier in Rotterdam, waar ik samen met mijn team aan een pilot met dertig vrouwen werk. Als alles goed gaat, lopen deze vrouwen in juni al met de allereerste Mesh-beha’s rond. Het begint nu echt een bedrijf te worden en het vooruitzicht is veelbelovend.”

2/ Dat vinden verschillende media geloof ik ook; van je perspagina sla ik steil achterover.
“En die is niet eens up-to-date! We zijn inderdaad goed opgepikt door de media, wat het bedrijf een boost gaf. Zo hebben de Volkskrant, het AD en Linda over Mesh geschreven en zijn we bij radioprogramma’s geweest.”

3/ Van cups naar manchetknopen: in de webshop staan nog geen beha’s, maar wel accessoires. Vertel…
“Voor een beha kun je je op dit moment alleen nog online inschrijven. Je komt dan op onze ‘muzelijst’ te staan en je wordt straks als een van de eersten uitgenodigd voor een 3D-bodyscan. In de tussentijd verkopen we al wel 3D-geprinte ringen en manchetknopen van brons en nylon. Bij elke beha hoort een ring, zodat je een zichtbare herinnering hebt aan het moois dat je elke dag onder je kleding draagt.”

4/ Dankzij de Starters Award…
“Kwamen we op het idee om ook accessoires te gaan maken. Voor het crowdfundproject wilden we naast beha’s ook iets goedkopers aanbieden voor vrouwen én mannen. Dat sloeg aan. Verder heeft de Award het mediaballetje weer aan het rollen gebracht, waardoor die eerdergenoemde perspagina zo mooi kon worden.”

5/ Wat is jouw life saver – iets wat jouw drukke leven net een beetje makkelijker maakt?
“Mag het ook een ‘wie’ zijn? Sinds kort werkt een kennis slash coach hier, die vijf jaar geleden een vergelijkbaar bedrijf heeft opgezet en veel vakkennis heeft. Zijn coaching geeft mij veel richting en rust.”

6/ Maak je al winst?
“Nog niet, maar volgens de prognoses komt daar binnen een paar jaar verandering in. Innovatieprocessen kosten nu eenmaal veel tijd en geld. Bovendien willen we nog uitbreiden binnen Nederland en misschien zelfs naar het buitenland. Voorlopig is het dus een kwestie van investeren, investeren, investeren.”

7/ Klinkt druk. Heb je ook nog tijd voor een privéleven?
“Mijn beste vrienden zie ik soms een maand lang niet, deadlines krijgen voorrang op festivals en doordeweeks borrelen is verleden tijd. Ik heb nog een privéleven, maar dat is behoorlijk veranderd. Wat ik vroeger suf vond, vind ik nu heerlijk: tv-kijken. Lekker nietsdoen, alleen ontvangen. Ik moet kunnen opladen om elke dag weer scherp en creatief te zijn.”

8/ Belangrijkste ondernemersles?
“Leer taken uit handen geven. Soms denk ik: had ik maar vijf Lidewijs rondlopen die de dingen precies zo zouden doen als ik wil. Maar dat zou niet werken. Als je een tunnelvisie en mentale chaos wilt voorkomen, móet je kunnen delegeren en loslaten.”

9/ Als ik niet was gaan ondernemen...
“Had ik niet ervaren hoe het voelt als mensen je oprecht bewonderen om wat jíj doet en maakt. Ik krijg heel veel complimenten over mijn ontwerpen, die me stuk voor stuk persoonlijk raken. Elk compliment is echt een cadeautje.”

Lees ook: Winnares Starters Award 2016  

Beeld: Lidewij van Twillert

Laatste nieuws

Zie ook