Hoofdredacteur Annelies gaat offline voor het travel issue

En vertelt je waarom jij het travel issue niet mag missen!

Lees ook

“Afgelopen maand werd ik 35 en net voor mijn verjaardag genoot ik van een heerlijke vakantie. Mijn voornemen: maar één keer per dag mijn mail checken en m’n socialmedia-gebruik reduceren tot slechts een half uurtje per dag. Je raadt het al: ik heb gefaald. Ik dacht dat ik beter was geworden in het loslaten van mijn werk en of fijne genieten, maar onder een palmboom in Dubai realiseerde ik me dat het helemaal niet waar is.”

Switch off
“Met dataroaming en wifi zelfs op de mooiste, meest afgelegen bestemmingen – bleek het een stuk lastiger om los te komen van mijn werk. En door het offline zijn borrelde er een onrust in me op die nauwelijks te negeren was. Een kwalijke zaak, vind ik. Ik heb er vrede mee dat een sabbatical van mijn telefoon niet 100 procent mogelijk is, maar af en toe even unpluggen en opladen, daar had ik juist zo naar uitgekeken. Op dag drie besloot ik dat ik mezelf elke dag een uurtje op mijn mobiel zou toestaan en ’m daarna weer zou opbergen. Zo heb ik in een week vakantie ook nog wat geleerd: hoe fijn het is om wat afstand te nemen en echt te genieten van het land, de rust en je familie. Zonder hashtags en Instagram, gewoon zien met je eigen ogen en af en toe de weg letterlijk even kwijtraken.”

Travel issue
“Switchen naar offline, ik kan het iedereen aanraden. Net als af en toe een mooie reis maken en genieten van andere geuren, kleuren, culturen en temperaturen. Daarom ben ik ook zo blij met dit travel issue – en jij vast ook. Voor het betere reisgevoel stapte het fashionteam in het vliegtuig naar Sicilië, om boven op de Etna de cover te schieten (zag ik er op vakantie maar zo fashionable uit!). Met de tips op pagina 126 ga je beautywise in elk geval goed voorbereid op reis en kom je fris en stralend uit het vliegtuig. Voor iedereen die weleens Ik-vertrek-neigingen heeft, interviewden we avontuurlijke vrouwen die zijn verhuisd naar Bali om daar te wonen en te werken (pag. 50). En we spraken vier bloggers die met reizen hun geld verdienen (pag. 40) – saillant detail: voor vakantie hebben ze vaak geen tijd. Kortom, een Marie Claire waarmee je even heerlijk of fijne kunt gaan tijdens de feestdagen. Ik wens je mooie reizen en een inspirerend 2018!”

Naast deze highlights vind je nog meer beauty, carrière en inspirerende vrouwen in dit nieuwe nummer van Marie Claire. Maar ook op de website kun je veel travel verwachten. Enjoy! Ren nu naar de winkel of vind ‘m hier!

Blijf vooral Marie Claire ook op Facebook en Instagram volgen!

Lees ook: Doe mee: win een onvergetelijke reis naar Curacao

Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook