Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je 10 jaar de pil slikt

En het is onder erg dan je denkt!

Lees ook

Over de anticonceptiepil gaan altijd verschillende verhalen. De een beweert dat de pil je minder vruchtbaar zou maken en de ander is zelfs bang dat het je geheugen aantast. Tijd voor wat opheldering. Uit onderzoek van Journal of the American Geriatrics Society blijkt dat we ons echt niet zor druk hoeven te maken. 

Vruchtbaarheid
De Journal of the American Geriatrics Society publiceerde hun onderzoek waarin eigenlijk alleen maar geruststellende berichten naar voren kwamen over de pil. Vooral als het moment komt dat we met de pil stoppen, hoeven we nergens voor te vrezen. Veel vrouwen zijn bang dat hun vruchtbaarheid wordt aangetast door de pil, maar niks is minder waar. Direct nadat je gestopt bent met de anticonceptie pil, kun je zwanger worden. Je bent zelfs even vruchtbaar als iemand die nooit de pil heeft geslikt.

Beter geheugen
Als je de pil slikt, zitten daar zelfs veel positieve kanten aan. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die de pil langer dan tien jaar slikken, een beter geheugen ontwikkelen en kritischer denken. Zijn al die hormonen dus toch nog ergens goed voor!

Lees ook: Dit betekenen jouw dromen

Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook