Met deze tips zorg je ervoor dat je spijkerbroek voortaan als gegoten zit

De fit van een nieuwe spijkerbroek is te vergelijken met de aankoop van nieuwe schoenen: het zit zelden perfect.

Lees ook

De fit van een nieuwe spijkerbroek is te vergelijken met de aankoop van nieuwe schoenen: het zit zelden perfect, totdat je het een paar keer hebt aangehad. Daarom hebben we een paar tips voor je geselecteerd die ervoor kunnen zorgen dat je nieuwe broek voortaan als gegoten zit.

Uitrekken

Er zijn een paar makkelijke trucjes die ervoor kunnen zorgen dat je jeans wat meer uitrekt. Want laten we eerlijk zijn: een broek die niet fijn zit, denk aan luchthappen en afknelling, beland al snel achterin je kledingkast. En dat is natuurlijk zonde!

Tips

1. Maak je spijkerbroek nat en rek 'm dan uit
Pak een spuitflesje, vul deze met warm water en spray je jeans dan in. Als je spijkerbroek helemaal nat is, trek je een beetje aan de stof (op de plekken waar het wat meer moet uitrekken). Trek vervolgens je vochtige broek aan en draag 'm net zo lang totdat je jeans helemaal opgedroogd is.

2. Gebruik warmte
Geen spuitfles? No worries! Want je föhn kan de truc ook doen. Föhn op de plekken die je wilt uitrekken. Door de warmte kun je gemakkelijk aan de stof trekken zodat het wat meer uitrekt.

3. Opgerolde handdoek
Wil je je spijkerbroek vooral bij je dijen laten uitrekken? Leg dan de broek plat op tafel, spray het vervolgens met warm water in aan de voor en achterkant (vanaf de onderkant van je broekzak tot aan de knie), en stop er daarna een opgerolde handdoek in. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten en herhaal het proces voor de andere kant. Bepaal zelf hoe dik of dun je de handdoek oprolt.

Bron: InStyle | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook