5x Bill Gates’ meest geliefde boeken van 2017

Perfect voor als je nog op zoek bent naar een cadeau voor de feestdagen!

Lees ook

Veel van de belangrijkste mensen in de technologie-, entertainment- en business industry zeggen dat ze hun succes te danken hebben aan het lezen van goede boeken. Bill Gates, oprichter van Microsoft, leest bijvoorbeeld zo’n 50 boeken per jaar. Dat dit hoge aantal misschien een beetje ambitieus is, snapt hij zelf ook wel. Daarom koos hij vijf favoriete boeken van 2017 en deelde het lijstje op zijn blog Gates Notes

1/ The Best We Could Do van Thi Bui


“Deze prachtige roman is een persoonlijke memoire van Thi Bui die onderzoekt wat het betekent om een ouder en vluchteling te zijn. De familie van de auteur vluchtte in 1978 uit Vietnam. Na de geboorte van haar eigen kind besloot ze meer te weten te komen over de ervaringen van haar ouders, die opgegroeid zijn in een land dat verscheurd werd door buitenlandse bezetters.”

2/ Evicted: Poverty and Profit in the American City van Matthew Desmond


“Als je een goed beeld wilt krijgen van hoe de problemen die armoede veroorzaken met elkaar verweven zijn, moet je dit boek lezen over de ontruimingscrisis in Milwaukee. Desmond heeft een schitterend portret geschreven over Amerikanen die in armoede leven.”

3/ Believe Me: A Memoir of Love, Death, and Jazz Chickens van Eddie Izzard

“Het persoonlijke verhaal van Izzard is fascinerend: hij overleefde een moeilijke jeugd en werkte extra hard om zijn gebrek aan natuurlijk talent te overwinnen en een internationale ster te worden. Als je een enorme fan van hem bent, zoals ik, zul je dit boek erg goed vinden.”

4/ The Sympathizer van Viet Thanh Nguyen


“De meeste boeken die ik heb gelezen en films die ik heb gezien over de Vietnamoorlog, waren gericht op het Amerikaanse perspectief. Nguyen’s bekroonde roman biedt het broodnodige inzicht in hoe het was om Vietnamees te zijn en tussen beide kanten gevangen te zitten. The Sympathizer is een aangrijpend verhaal over een dubbelagent en de problemen waar hij zich mee bezighoudt.”

5/ Energy and Civilization: A History van Vaclav Smil

“Smil is een van mijn favoriete auteurs, en dit is zijn meesterwerk. Hij legt uit hoe onze behoefte aan energie de menselijke geschiedenis heeft gevormd, van het tijdperk van door de ezel aangedreven molens tot de huidige zoektocht naar hernieuwde energie. Het is niet het makkelijkste boek om te lezen, maar op het eind voel je je slimmer en beter geïnformeerd over hoe energie-innovatie onze beschavingen verandert.”

Lees ook: Verhaal: Winnares starters award 2016

Bron: Gates Notes | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook