Deze kleur mag Kate Middleton blijkbaar nooit dragen

Het Britse koningshuis staat erom bekend om gretig te zijn als het aankomt op protocollen.

Lees ook

Als één van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld, wil je op elke foto je van je beste kant laten zien. Gelukkig zorgt het team van Kate Middleton, denk aan: kappers, stylisten, kledingmakers en een handvol assistenten, daar dan ook voor.

Protocol

Het Britse koningshuis staat erom bekend om gretig te zijn als het aankomt op protocollen. Voor elk wissewasje is er een protocol opgesteld. Zo ook voor het niet-dragen van één specifieke kleur tijdens een publiekelijk evenement. De kleur? Tja, laat het de Oranjes niet horen, maar de kleur oranje wordt door Lilibeth niet geaccepteerd. Oranje doet het schijnbaar niet zo goed op foto's. Mocht ze wel voor de kleur kiezen, dan zal dit waarschijnlijk een perzikkleurig exemplaar zijn.

‘Goedkoop’

“Het is geen officiële regel, maar toch houden veel Britse royals zich hieraan.” Ook zit er een psychologische gedachte achter, de kleur staat voor een hoop positieve dingen, maar ook voor exhibitionisme en oppervlakkigheid. Ook zou oranje 'goedkoop, te trots en eenkennig' ogen. Wellicht vergezocht, maar voor de hertogin reden genoeg om de kleur links te laten liggen. Misschien is een royal onderonsje met de koningin van Oranje een optie? Want Máxima heeft meerdere keren laten zien hoe je de kleur wél rockt.

Bron: Beau Monde | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook