Met deze tips neem jij de leiding in bed

De 'baas' in de slaapkamer zijn, is voor iedereen anders.
Met deze tips neem jij de leiding in bed

De 'baas' in de slaapkamer zijn, is voor iedereen anders. Hoe je de controle in bed kunt overnemen op een manier zodat jij je sexy as hell voelt? Een paar tips, die wellicht van pas kunnen komen. 

1. Weg met vooroordelen

"We zijn allemaal bang om 'slecht in bed' te zijn. Vandaar dat de een het vaak overlaat aan de ander. Het hele idee dat je een goede minnaar moet zijn en 'dit is goed' versus 'dit is fout', is schadelijk", zegt relatie- en sex voorlichter Logan Levkoff. Wat je wil van sex, is wat je wil van sex. Laat al je vooroordelen vallen van wat 'goed' en 'fout' is. 

2. Praat over sex

Het is geen schok dat veel mensen het lastig vinden om te vragen wat ze precies in bed willen. "Machtsdynamiek lijkt altijd aanwezig te zijn, ongeacht geslacht", zegt Sari Cooper, directeur van Center for Love and Sex. Ze adviseert om een Q&A met je partner te houden. "Vertel je partner wat jij wilt en vraag wat hij/zij wil. Ik weet dat je hier vast al een keer over nagedacht hebt en dat het moeilijk kan zijn. Vraag het daarom nonchalant op plek die niet opwindend is, zoals bijvoorbeeld de supermarkt." 

3. Omarm feedback

"Niemand is super op zijn/haar gemak als het aankomt wat beter kan op seksueel gebied", zegt Levkoff. "Maar waarom verwacht je dat je van nature goed bent in het praten over sex? Omarm het ongemakkelijke direct, je leert hier alleen maar van. De ongemakkelijkheid om over sex te praten ligt in jouw handen, het is hoe je ermee omgaat."

4. Maak een game plan

In de Notebook heb je vast de scene gezien dat Noah en Allie boos op elkaar zijn, totdat er een regenstorm komt die hen zó opwind dat ze elkaar het hemd van het lijf scheuren. Klinkt leuk, maar in de praktijk gaat het er vaak anders aan toe. "Controle nemen in bed vereist vaak een beetje mentale voorbereiding. Probeer te visualiseren wat je wilt doen voordat je je partner ziet. Je kunt zelfs een game plan maken van posities die je wilt proberen en bewegingen die je graag wilt proberen. De leiding nemen hoeft niet helemaal spontaan te gaan. Vooruit plannen kan je minder zenuwachtig maken en het geeft je ook de tijd om uit te zoeken hoe je het graag wilt", zegt sekstherapeut Jenni Skyler

5. Verkennen en ervaren

"Verken je eigen ervaringen: denk erover na, mediteer, masturbeer. Ons hele leven is ons verteld dat iemand anders je tot een seksueel wezen maakt. Maar we zijn toch echt seksuele individuen voordat we pas een koppel met iemand zijn", zegt Levkoff. "Hoe we ervoor kiezen om dat tot uiting te brengen, dat is aan jezelf." Hoe je het wil aanpakken, dat is dus aan jou. Jij hebt de controle en jij bepaalt dus wat je wel en niet fijn vindt. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc887a966e3a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });