Winnares Starters Award 2016: "Mijn hobby is nu mijn baan"

"Door het winnen van de Award kreeg ik zo veel orders binnen, dat ik me elke dag kapot heb gewerkt. De kilo’s vlogen eraf."

Winnares Starters Award 2016: "Mijn hobby is nu mijn baan"

Goede business-ideeën verdienen een vliegende start. Daarom reikt Marie Claire elk jaar de Starters Award uit. We waren even nieuwsgierig: hoe is het met de top 3 van 2016. Wil jij net zoals de winnares van 2016 Linda Bot succesvol worden en heb jij al een tijdje een fantastisch idee om je eigen bedrijf te starten? Schrijf je dan nu in voor de Marie Claire Starters Award 2017!

Linda Bot (42) Loveli | Winnares 2016

Combineert luxe met puur natuur in een betaalbare verzorgingslijn voor vrouwen die Loveli heet.

1. Een jaar geleden verkocht je een lippenbalsem en een deodorant; nu heb je een compleet assortiment. Vertel, hoe staan de zaken ervoor?

"Nog beter dan ik had gehoopt. Ik sta op het punt zes nieuwe verzorgingsproducten te lanceren, de pakjes vliegen de deur uit en ik heb zelfs al een paar klanten in Dubai, Bali en Maleisië. Maar de grootste verrassing is toch wel dat ik nu al van mijn bedrijf kan leven, iets wat ik pas over een jaar verwacht had te kunnen zeggen. Freelance klussen heb ik niet meer nodig en mijn hobby is nu mijn fulltime baan." 

2. Heb je ook al live verkooppunten?

"Tientallen zelfs! Loveli ligt nu bij zo’n dertig yoga- studio’s en salons, waar mijn producten supersnel uitverkocht raken. Laatst grapte mijn kapper en eerste Loveli-verkooppunt nog: ‘Verdomme, ik heb een kapsalon en mijn best lopende product is gewoon een deodorant.’"

3. Wat heeft de Starters Award jou gebracht?

"Los van het prijzengeld: media- aandacht, vaste klanten én maatje 34. Door het winnen van de Award kreeg ik zo veel orders binnen, dat ik me elke dag kapot heb gewerkt. De kilo’s vlogen eraf. Gelukkig is die extreme drukte inmiddels wat weggeëbd en heb ik de balans teruggevonden. Ik eet weer netjes mijn lunch in een gezond maatje meer. De media-aandacht is gelukkig wel gebleven."

4. Wat is jouw life saver – iets wat je drukke leven net een beetje makkelijker maakt?

"Een audiobestandje van Carrie Green, inspirator en auteur van She Means Business, waar ik elke dag naar luister. Daarin begeleidt ze een visualisatie- oefening waarbij je je ultieme doel zo gedetailleerd mogelijk voor je moet zien. Zo had ik de Starters Award al honderd keer in mijn hoofd gewonnen voordat ik hem daadwerkelijk won."

5. Wat heb je vandaag gevisualiseerd?

"Mijn omzetdoel. Als ik een bepaalde omzet haal, geef ik een feestje om iedereen te bedanken die mij bij Loveli heeft geholpen, zoals mijn vader en stiefmoeder, die pakjes verzenden. Ik hoop dat feestje dit jaar nog te geven."

6. Staan er nog spannende dingen te gebeuren?

"Jazeker, ik ben bezig met een mannenlijn. Ik krijg de laatste tijd steeds meer leuke reacties van mannen die het zo jammer vinden dat Loveli alleen op vrouwen gericht is. Daar móet ik iets mee doen."7. Onmisbaar advies voor starters?

"Heb een best-case-scenario en bereid je erop voor. Ik zou willen dat iemand mij dat advies had gegeven toen ik meedeed aan de Starters Award. Als je niet klaar bent voor een eventuele high, loop je het risico op een enorme low in de vorm van overuren en werkdruk."8. Werken vanuit huis aan een succesvol bedrijf: ligt een kluizenaarsbestaan op de loer?

"Absoluut, ik ben zelfs al een beetje een kluizenaar! Sinds het succes van Loveli heb ik geen nieuwsuitzending meer gezien en is mijn voornaamste contact met de buitenwereld mijn 15-jarige buurmeisje dat dagelijks langskomt. Dan gaat de radio aan en bespreken we van alles en nog wat, terwijl ze me helpt bij het inpakken van orders. Echt geweldig, dat zo veel mensen in mijn omgeving mij met liefde helpen. Ik heb ontzettend

veel geluk."

Lees ook: Wil jij je eigen bedrijf straten die nu mee met de Marie Claire Starters Award 2017

Tekst: Shardey Aalsders