Aha! Dit is hoeveel liter water je lichaam écht nodig heeft

Tijdens tropische temperaturen is het nog belangrijker om je lichaam goed te hydrateren.

Het belooft deze week tropisch warm te worden met temperaturen boven de 30 graden Celsius. Enne, dat betekent dat het nog belangrijker is om je lichaam goed te hydrateren. Maar hoeveel liter water heeft je lichaam nou écht nodig?

Water inname

Waarschijnlijk heb je ook weleens gehoord dat je minstens acht glazen water per dag moet drinken, wat ongeveer gelijk staat aan twee liter. Maar volgens experts kan dit advies een beetje misleidend zijn. De inname van water verschilt namelijk per individu en je leeftijd, geslacht, activiteitenniveau en de omgeving waar je woont hebben hier ook invloed op.

Twist

Volgens The Institute of Medicine of the National Academies of Sciences zou je eigenlijk 2,7 (11 glazen) tot 3,7 (16 glazen) liter vocht per dag binnen moeten krijgen. Maar er is een twist: alle vloeistoffen tellen namelijk mee. Dit omvat alle waterbronnen, dus van een glas water en een kop koffie tot aan het eten van een stuk watermeloen.

Lichaam

Maar het allerbelangrijkste is dat je naar je lichaam luistert. Drink als je dorst hebt en eet als je trek hebt, zo is de kans groot dat je lichaam de juiste hoeveelheid vocht binnenkrijgt.

Weet je niet of je genoeg drinkt? Kijk na je toiletbezoek dan eens naar je urine, als deze lichtgeel is dan krijg je waarschijnlijk genoeg binnen. Als het donker is en het een sterke geur heeft, dan heb je hoogstwaarschijnlijk meer water nodig.

Daarnaast is het belangrijk om meer te drinken als je aan het zweten bent. Als je zweet, verlies je letterlijk vocht, waardoor je dit dus weer moet aanvullen.

Bron: SELF | Beeld: iStock

Laatste nieuws