Deze nieuwe foodspots moet je uitproberen in januari

Hier moet je heen in december!

Daar is ’t dan: het kersverse lijstje spraakmakende nieuwe hotspots. December was nog nooit zo leuk.

Chiapas Taco Cartel – Den Haag
De taco-gekte is nog niet voorbij. Chiapas Taco Cartel heeft er naast de vestiging in Amsterdam nu ook een in Den Haag. Het concept van het Mexicaanse streetfoodrestaurant: gewoon verdomd goede taco’s en een lekker Mexicaanse biertje. Nu alleen nog die Mariachi-band.


  

Frank’s Smoke House 
Precies tussen hartje stad en Amsterdam-Oost, op een paar honderd meter van Het Scheep- vaartmuseum, vind je het nieuwe Frank’s Smoke House. Alles op het menu van Frank – de eigenaar – is gerookt. Denk aan romige soep met heilbot en coquille of sashimi van sockeye-zalm met gerookte soja. Zelfs de boter en de ketchup zijn gerookt. Frank begon ooit met een rokerij in de tuin, maar zijn hobby groeide uit tot een winkel. En nu is er dan een restaurant.

 

Restaurant Morris
Ken je Morris al – het restaurant aan het Spaarne, waar tot voor kort de Koren-Beurs was gevestigd? ‘Lekker relaxed’ is het motto van jonge ondernemers Max Caminita en Floris Hilterman. Je kunt er terecht voor een goed stuk vlees of vis van de grill en smakelijke bijgerechten als chimichurri of fried tomatoes. Voor de echte bourgondiërs: als je 48 uur van tevoren belt, kun je een Rib Roast – een hele ribeye – bestellen.


Proeflokaal Spingaren – Amsterdam
De eigenaren van charcuterie Spingaren openden onlangs een tweede restaurant in Amsterdam, aan de Herengracht. Ook daar draait het om de vleesplank met daarop lekkernijen zoals droge worst, kimchi, boerenpaté, pickles, vegetarische worst én de inmiddels beroemde Spingaren-pastrami. Voor iedereen die de worst net zo belangrijk vindt als de wijn.

Lees ook: Waarom je nu naar Barcalona wil

Tekst: Yeliz ÇiÇek | Beeld: Springaren

Laatste nieuws