Calvin Klein sluit jarenlange samenwerking met Andy Warhol Foundation

Draagbare kunstwerken, yes!

Calvin Klein sluit jarenlange samenwerking met Andy Warhol Foundation

Blijkbaar waren de Andy Warhol-prints die we zagen in Raf Simons zijn SS218-collectie voor Calvin Klein een voorbode voor iets veel groters. Calvin Klein gaat namelijk een lange samenwerking aan met The Andy Warhol Foundation. De ontwerper Raf Simons van het Amerikaanse modehuis krijgt toestemming om kunstwerken van Andy Warhol te gebruiken in zijn toekomstige collecties. 

Kunst

Dat de Belgische ontwerper Raf Simons evenveel van mode als van kunst houdt staat bekend. Hij ging eerder de samenwerking aan met Peter Saville, Sterling Ruby en het Robert Mapplethorne Estate. Part of the deal is ook dat Calvin Klein de Andy Warhol Foundation financieel gaat steunen. De foundation is er om de creatie, presentatie en documentatie van hedendaagse beeldende kunst te ondersteunen. 

Donkere kanten

"Ik realiseerde mij dat Warhol's kunst veel dieper gaat dan de vrolijke Soup-schilderijen van Campbell", vertelt Simons in het persbericht. "Hij wist alle kanten van de Amerikaanse beleving vast te leggen, inclusief de donkere kanten ervan. Warhol's kunst vertelt meer waarheden over Amerika die je nergens anders kunt vinden", aldus de ontwerper Raf Simons. 

Lees ook: Customize je eigen Balenciaga T-shirt

Beeld: Getty Images