Met deze 4 tips was jij je linnengoed als een pro

Hoe verwijder je een vlek en zorg je ervoor dat de stof mooi blijft?

Lees ook

Het zomerseizoen is perfect om je favoriete linnen kleding te dragen. Daarnaast zorgt het warme weer ervoor dat je vaker buiten zit, met een koud glas rosé en iets te eten. De kans is dan ook groot dat je per ongeluk iets op je linnen item morst. Hoe verwijder je dan die vlek en zorg je ervoor dat de stof mooi blijft? Marie Claire selecteerde 4 tips voor je.

1. Controleer het etiket

Linnengoed kan over het algemeen vaak in de wasmachine gewassen worden, maar het kan ook voorkomen dat je het met de hand moet wassen. Weet je het niet zeker? Check dan altijd eerst het wasetiket.


2. Wasmachine

Zorg ervoor dat als je je linnenkleding in de wasmachine doet, je het programma op 'fijne was' instelt. Daarnaast is het belangrijk dat je de wastrommel niet te vol stopt, zodat je items vrij kunnen bewegen tijdens het wassen.

Heb je een vlek? Begin dan eerst met een voorwasje of breng een vlekkenverwijderaar aan, laat dit even intrekken en ga dan verder met wassen zoals gebruikelijk.

3. Handwas

Een handwas kan nooit kwaad als het om linnen gaat. Vul een kleine bak met koud water en voeg een klein beetje wasmiddel toe. Het water moet een klein beetje zeepachtig zijn, maar zorg ervoor dat dit niet teveel is. Wrijf zachtjes het kledingstuk in het water, maar zorg ervoor dat je de stof niet draait, uitwringt of uitrekt. Klaar? Vul opnieuw de bak met koud water en zorg ervoor dat al het wasmiddel verwijderd wordt voordat je je kleding laat drogen.

4. Drogen

Je linnengoed kun je het beste in de openlucht laten drogen. Ruikt ook nog eens extra lekker! Hang je items op aan een waslijn of leg ze plat neer om te kunnen drogen. Vermijd de droger, de hitte kan namelijk de vorm en kwaliteit van je linnengoed beschadigen. Good luck!

Bron: Who What Wear UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook