Dit is waarom je nu naar Barcelona moet

Om deze redenen!

Lees ook

Zet je weerradar eens aan en type ‘Barcelona’ in. Precies, in de Spaanse stad schijnt nog steeds de zon!
Niet alleen die zon maar ook het strand, de mensen, de parken, de pleinen en het goddelijke eten maakt deze stad zo onweerstaanbaar. Het blijft een Europese favoriet, ook van de Marie Claire-redactie. Daarom delen we de fijnste adressen. Vamos!

W Hotel
Het iconische W Hotel is een begrip. Het gebouw – dat geïnspireerd is op het zeil van een boot – prijkt boven alle gebouwen uit, aan het eind van Barceloneta, het stadsstrand van Barcelona. Onlangs werd het hotel gerenoveerd, en kreeg het nieuwe, frisse hotelkamers. Je slaapt in een gigantisch bed dat midden in de kamer staat, met uitzicht over het goudkleurige strand of de azuurblauwe zee. Om dat te vieren, ontwierp kunstenaar Ricardo Cavolo limited edition sneakers, verkrijgbaar in het hotel. Na een wandeling door de stad kun je een duik nemen in het zwembad of relaxen in de spa. Voor cocktails en een dansje pak je de lift naar het dak, naar de club Eclipse. Rol je zo weer in je bed.

 

Bath or bed, you’re in for some views. #CoolCornerSuite #wbarcelona #wescapes

Een bericht gedeeld door W Barcelona (@w_barcelona) op


The Green Spot

Ook als je geen vegetariër bent is The Green Spot een must. Dit beeldschone restaurant heeft de beste vegetarische keuken van Barcelona, wat zeggen we, van Spanje! Van een boerenkoolsalade tot een artisjokkenpizza of een curry: alles smaakt hier ver-ruk-ke-lijk. Ze koken met de meest verse en mooie producten uit eigen land en ze hebben een fantastische wijnkaart. Cocktails drinken kan hier ook. Tip: probeer de Quinoa Temptation, een cocktail van quinoa wodka, sinaasappel en kaneel.


Pez Vela


Onder het W Hotel vind je een aantal strandtenten naast elkaar. Onze favorieten zijn Gallito (voor de taco’s met verse tonijn) en Pez Vela, voor de paella en sangria. Locals komen hier in het weekend samen om te brunchen met paella, en voor het uitzicht op de zee. Daar moet jij ook heen, natuurlijk.

 

Pescado salvaje… ¡a la brasa! #grupotragaluz #pezvelachiringuito #lacomidacompartidasabemejor

Een bericht gedeeld door Grupo Tragaluz (@grupotragaluz) op


Federal Café


Op iedere short list: het brunchrestaurant Federal Café. Ze serveren hier sappen, salades, sandwiches, eitjes én goede koffie. Midden op de leuke straat Calle Parlament, in de wijk Sant Antoni. 

 

Si quieres una pausa para un café y algo dulce para dar energía a tu día, ya sabes donde venir. Te esperamos! #thefederalcafe

Een bericht gedeeld door Federal café (@thefederalcafe) op


Cal Pep

Je gaat natuurlijk niet naar huis zonder een avondje tapas. En daarvoor moet je bij Cal Pep zijn, een piepklein restaurantje aan de rand van de wijk Born. Je eet aan de bar en kijkt uit op de keuken. Geen kaarslicht, geen muziekje, geen lange avonden, wel goddelijk eten. Note: er staat áltijd een rij voor de deur en het restaurant neemt geen reserveringen aan. Je zult dus netjes op je beurt moeten wachten.


Tickets

Dit is niet zomaar een tapasrestaurant. De oprichters van Tickets zijn de bekende chefkoks en broers Ferrán en Albert Adriá, van het driesterrenrestaurant El Bullí. Verwacht dus culinaire hoogstandjes met een knipoog naar de bekende tapas. Wel even reserveren.

Lees ook: 6 x de mooiste bibliotheken ter wereld

Tekst: Yeliz Chris-Cicek | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook