Marie Claire’s weekendtips

Van een avondwandeling in een dierentuin tot aan een verkoelende activiteit.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

Avondwandeling in ARTIS

Dierentuin ARTIS organiseert deze zomer de zogeheten Avondwandeling. Wat je kunt verwachten? Een luisterwandeling waarbij je met een app door het park navigeert. Ontdek de natuur van de stad en luister naar gesprekken van verschillende experts van de dierentuin. Alleen deze maand nog op donderdag, vrijdag én zaterdag. Enne, vergeet niet te reserveren, dit is namelijk verplicht!

Wanneer:
Heel de maand augustus, eke donderdag, vrijdag én zaterdag | Start tussen 17.30 – 19.45 uur

Waar:
ARTIS
Amsterdam

Hermitage Amsterdam


Vorige week zijn er twee nieuwe objecten toegevoegd aan de tentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof. De nieuwe objecten zijn vervaardigd door de befaamde juwelenhuizen Bolin en Fabergé, hofjuweliers van de Russische keizerlijke familie, de Romanovs. Voor als je de tentoonstelling nog niet gezien hebt; een aanrader om naar toe te gaan!

Wanneer:
Nog t/m 27 september

Waar:
Tentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof
Hermitage Amsterdam

Dit bericht bekijken op Instagram

Nu te bewonderen in de tentoonstelling 'Juwelen!': twee nieuwe topstukken van meesterjuweliers Fabergé en Bolin! Van Bolin, de belangrijkste Russische hofjuwelier van eind achttiende eeuw, is er een unieke kersenbroche (ca. 1850) te zien. Van Fabergé is er een ‘presentatiegeschenk’ (ca. 1903) met een foto van de laatste tsaar Nicolaas II, een cadeau dat hij gaf voor bewezen diensten. Kom jij deze week naar de Hermitage? Foto's: Evert Elzinga. #hermitageamsterdam #hermitage #jewels #juwelen #exhibition #diamonds #1800 #saltire #honorarabia #saintandrewscross #eightpointedstar #historicjewelry #diamondmedal #russianjewels #diadeem #tiara #diamond #jewels #dazzling #tsarina #masterpiece #mariafjodorvna #czar #lastczar #faberge #cherry #thelastczars

Een bericht gedeeld door Hermitage Amsterdam (@hermitage_amsterdam) op

Verkoelende tocht

Dat het dit weekend extreem warm belooft te worden, is een feit. Mensen trekken dan ook massaal naar het strand en andere plekken waar enige verkoeling te vinden is. Waardoor het vaak een hele opgave is om nog die 1,5 meter te bewaren. Wat je wél kunt doen? Een bootje huren! Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waarbij je een ijzeren sloep kunt afhuren. Ideaal! Zo blijf je namelijk op voldoende afstand van anderen en kun je ook nog eens een plons in het water wagen als het echt te warm wordt.

Waar:
Verschillende bedrijven door heel Nederland

Bron: ARTIS, Hermitage | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook