3 briljante tips om af te koelen

Deze drie simpele tips helpen om af te koelen tijdens de hittegolf.

Lees ook

Het belooft de komende dagen extreem warm te worden in Nederland. Het RIVM geeft dan ook het advies om goed te drinken, de schaduw op te zoeken en je niet teveel in te spannen. Daarnaast hebben we nog drie tips om af te koelen tijdens de hittegolf.

1. Maak je eigen low-budget airco

Je bent niet de enige, ook wij denken er elk jaar aan om een airco aan te schaffen. Driftig gaan we op zoek, om van schrik de laptop dicht te klappen zodra het prijskaartje van 500 euro in beeld komt. Maar zo maak je je eigen airco: leg overdag wat flessen water in de vriezer en zet deze als je gaat slapen voor een ventilator bij je bed. Voilà! Koude lucht. Net genoeg zodat je in diepe rust kunt raken.

2. Slaap buiten

In het bezit van een balkon of tuin? Gooi je matras naar buiten. Superknus en je komt helemaal in de zomerstemming. Om wat extra sfeer toe te voegen: span wat priklichten om de boom of om je balkon, eet een schaaltje watermeloen en zorg voor zomerse muziek. Alsof je op een festival in het buitenland bent.

3. Koel je polsen en enkels

Doe net voordat je gaat slapen je voeten in een koud voetenbad en houd je polsen onder de koude kraan. Je polsen spoelen is oma’s recept om af te koelen.

Bron: Metro Nieuws, Marie Claire NL | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook