Marie Claire tipt: 6 originele kerstbestemmingen in Europa

Nee geen Parijs of New York...

Lees ook

Overweeg je om dit jaar Kerst ergens op een droomlocatie te vieren? Denk een beetje outside of the box en boek een trip die niet naar New York of Parijs is. Om het makkelijker te maken selecteerden wij de meest kerstachtige bestemmigen in Europa. Kerstmarkten, kerstverlichting, sneeuw en glühwein, die kerstkriebels nemen ons al helemaal over. 

1/ Reykjavík – Ijsland

Voor het echte winterwonderland gevoel en misschien wel het noorderlicht. Het zal misschien niet de eerste stad zijn waar je aan zou denken maar Reykjavík bied ontzettend veel leuke kerstactiviteiten. Ga bijvoorbeeld schaatsen over het Tjörninmeer, midden in de stad of bezoek de geyser Stokkur, die gewoon werkt in de winter. 

 

2/ Salzburg – Oostenrijk

Voor de heerlijke schnitzels en de beste glühwein maar ook voor de verschillende kerstmarkten die door de stad verspreid zijn. In de stad Salzburg zijn de etalage van de winkels prachtig versierd en kan je verschillende kerststalletjes bezoeken.  

 

3/ Praag – Tsjechië

Voor de traditionele Kerstmarkt op in de Oude Stad. Praag mag je gerust een groot museum opzich noemen en met Kerst is de Oude Stad ook nog een prachtig versierd. kunstliefhebbers, muziekfanaten en stelletjes: eat your heart out

 

 4/ Brugge – België

Voor het echte sprookjesgevoel in deze knusse stad. Loop door de verlichten smalle steegjes en bewonder de middeleeuwse gebouwen. En wanneer het te koud wordt ga je gewoon naar één van de honderden gezellige Belgische barretjes voor een lekker Belgisch biertje en een warme wafel.

 

5/ Dublin – Ierland

Voor het lekkerste bier en de mooiste kerstverlichting. Er zijn een aantal dingen die Dublin gewoon ge-wel-dig goed doet met kerst. Onder andere prestigieuze warenhuis Brown Thomas en de andere etalages van alle winkels in hoofdstad zijn magische versierd. Ook zijn er door de hele stad kerstkoren te vinden. 

 

 6/ Lapland – Finland

Voor een ritje op een slee achter echte rendieren. Met Kerst heb je de grootste kans op het noorderlicht te spotten in Lapland en zo niet zullen de miljoenen sterren de hemel verlichten. En breng een bezoekje je aan het Sneeuwkasteel LumiLinna dat ieder jaar speciaal wordt opgebouwd.

Lees ook: Je kunt nu genieten van een wintersportvakantie in een prive skigebied

Laatste nieuws

Zie ook