Zó voorkom je zweetplekken op warme dagen

Met deze tips heb je voortaan geen natte plekken meer onder je oksels.

Lees ook

Sandaaltjes, rokjes, zonnebrillen… Alles mag uit de kast, tijdens deze hittegolf. Eén nadeel: we zweten sneller. Niet erg fijn als je een shirtje aan hebt, waarin je die vlekken metéén ziet. Marie Claire heeft een aantal tips voor je op een rij gezet.

Anti-zweet tips

1. Kies de juiste kleuren
Lichtgekleurde kledingstukken zoals grijs en wit zijn the worst als je niet wilt dat je transpiratieplekken opvallen. Ga bijvoorbeeld voor kleuren als bruin, zwart en donkerblauw. Dan valt het zweten minder op.

2. Printjes en patronen
Zijn de beste camouflage! Zweet? Waar?

3. Lage armsgaten
Om vlekken te voorkomen, kun je kiezen voor jurken of topjes met grote armsgaten.

4. Cuts-outs
Ook in de kast: jurken met cut-outs, voor extra ventilatie.


5. Geen hoed
Bij warm (zweet)weer is het dragen van een hoed een no-go. De meeste lichaamswarmte verlies je via het hoofd, dus door dat leuke baseball-petje op te zetten, raak je alleen maar meer oververhit.

6. Kies de juiste stoffen
Stoffen als katoen en linnen nemen vocht op, waar zijde zweetplekken juist extra zichtbaar maakt. Open breisels zijn ook fijn op sweaty days, lekker luchtig.

7. Mijd een jasje
Heb je een zakelijke meeting welke een colbertje vereist? Gooi – in plaats van deze aan te trekken – ’m nonchalant over je schouders.

8. Laat je voeten ademen
Draag schoenen waar je tenen uitpiepen, zoals sandaaltjes. Zo krijgen je voeten lucht bij warm weer. Vermijd in ieder geval het dragen van plastic schoenen.

9. Azijn
Tot slot nog een huishoudelijke tip: houd een watje met azijn onder je oksel. Het vermindert de productie van bacteriën. Handig en zo gepiept!

Pads

Wil je toch dat strakke grijze shirtje aan zónder dat je binnen no-time zweetplekken ziet? Probeer dan okselpads. Deze ovaalvormige schijfjes plak je aan de binnenkant van je T-shirt of blouse onder je oksels. In het begin voelt het misschien een beetje gek, maar van natte vlekken onder je oksels heb je gegarandeerd geen last meer.

Bron: Marie Claire NL | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook