Dit model stoot Gisele Bündchen van de 'best verdienende model ter wereld'-troon af

Ze pakt de grootste campagnes en loopt voor de bekendste designers.

Dit model stoot Gisele Bündchen van de 'best verdienende model ter wereld'-troon af

Niemand minder dan Kendall Jenner (22), de op één na jongste telg van de Kardashian-familie, is bekroond tot best betaalde model ter wereld in 2017. Daarmee stoot ze de Braziliaanse Gisele Bündchen van de troon. Het tijdschrift Forbes stelde de lijst samen met de beste verdienende modellen ter wereld. Je mag vinden wat je wil, maar dit doet Jenner toch maar even. Dit jaar verdiende de reality tv-ster turned model maar liefst 22 miljoen dollar. 

Bumpy ride

Dat het dragen van de naam Kardashian ook een keerzijde heeft, dat is duidelijk. In het begin van haar modellencarrière werd ze niet serieus genomen door pers en kritische volgelingen. Toch wist ze de grootste designers te betoveren met haar gitzwarte ogen en haar. Ze loopt voor grote modehuizen als Chanel, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Louis Vuitton, en de lijst gaat maar door. 

85 miljoen volgers

Het meest verdient ze met lucratieve reclamecampagnes waarvoor ze ook het gezicht is, zoals Adidas, La Perla, Balmain en Estee Lauder. Maar ook haar social media activiteiten zijn vrij lucratief. Met meer dan 85 miljoen volgers kan dit ook haast niet anders. Hoe lang houdt ze de eerste plaats vast? Let's see!

Lees ook: Naaktfoto's van een 18-jarige Madonna onder de hamer

Bron: Forbes / Beeld: Getty Images