6 handige tips om geld te besparen op eten

Meer slapen bijvoorbeeld, wie had dat gedacht...

6 handige tips om geld te besparen op eten

Als je net zo bent als wij, denk je constant aan je volgende maaltijd. En als je die net als wij vaak buiten de deur haalt, kan dat op den duur best veel geld gaan kosten. Tijd om te besparen! Met deze tips moet je al een heel eind komen. 

1/ Slaap

Dit klinkt misschien gek, maar het is écht zo. Hoe minder je slaapt hoe meer je eet. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die minder slaap krijgen de volgende dag zo’n 385 calorieën meer eten. Genoeg slaap is dus key als het aankomt op het besparen van geld op eten. Niet bepaald vervelend, vinden wij.

2/ Doe boodschappen aan het eind van de dag

Doe boodschappen aan het eind van de dag en het scheelt je echt een pak geld. Elke dag tussen vijf en zes uur beginnen de supermarktmedewerkers de 35 procent-stickers te plakken. Deze producten zijn minstens nog een paar dagen goed en stukken goedkoper. 

3/ Gebruik kortingsbonnen

Waarom niet? Letterlijk iedere voedselketen maakt gebruik van kortingen, alleen zijn we vaak te lui om die te gebruiken of op te zoeken. Toch scheelt het vaak veel geld.

4/ Breng altijd snacks mee

Waar je ook gaat, neem altijd snacks mee. Fruit, mueslirepen of een krentenbol; zorg ervoor dat je altijd iets in je tas hebt. Op deze manier hoef je niet naar de eerste de beste winkel te rennen als je honger hebt.

5/ Doe geen boodschappen als je honger hebt

Doe het niet. We kennen dit fenomeen allemaal: als je boodschappen doet terwijl je honger hebt, belanden er tien keer zoveel producten in je mandje. Voorkom dit door geen boodschappen te doen als je honger hebt. 

6/ Maak minstens één maaltijd per dag thuis klaar

Als je een druk schema hebt, is het gewoonweg niet haalbaar om drie maaltijden zelf te maken. Probeer daarom altijd in ieder geval één maaltijd thuis voor te bereiden. 

Lees ook: 6 healthy foods die helemaal niet zo gezond zijn  

Beeld: Getty Images