AMFI-studente start crowdfundingsactie voor Italiaanse Gucci-master

Zij zal studeren aan de felbegeerde Polimoda Universiteit.

AMFI-studente start crowdfundingsactie voor Italiaanse Gucci-master

Het is een droom die uitkomt voor de 24-jarige AMFI-studente Elisa van Barneveld. Ze is als enige en eerste Nederlander toegelaten tot de felbegeerde Gucci-master in het Italiaanse Florence. Klein probleem: de studie kost €26.000.

Geen lening

Na enige aarzeling besloot ze zich online aan te melden voor de master, wat leidde tot een Skype-gesprek met de opleidingsdirecteur. Aan het einde van het gesprek wist ze al dat ze was toegelaten en was ze door het dolle heen. Dit veranderde echter al gauw in spijt, omdat ze het bedrag achteraf als student niet kon lenen en haar ouders ook niet. 

Maar, om tóch in april af te kunnen reizen naar Italië, is ze een crowdfundingsactie gestart. En, geloof het of niet, maar Elisa heeft al 17% van het totale bedrag opgehaald. Met nog 135 dagen te gaan zit ze nu op 438 donaties met een totaal van €4.440.

Gucci-master

De master van modemerk Gucci wordt gegeven aan de Polimoda Universiteit in Florence, waarbij de studenten alles leren over styling, management, inkoop en financiën van het merk. Hier zal ze in 2018 beginnen aan de Fashion Retail master. De lessen zullen verzorgd worden door docenten van de universiteit, maar ook door professionals van Gucci zelf. 

Droombaan

In een interview met Folia laat ze weten: "Mocht je in de smaak vallen, dan kan je een stage of zelf een baan worden aangeboden bij het bedrijf. Het is dus echt een stap dichter bij mijn droombaan. Ik ben superhyped om te beginnen!"

Goede doel

Als het haar niet lukt het gehele bedrag binnen te halen, dan wil ze het geld doneren aan de goededoelenorganisatie van Gucci: "Chime for Change komt op voor vrouwenrechten, en ik hoop dat ik dan alsnog m’n steentje bij kan dragen aan mijn favoriete merk. En of het nou lukt of niet: ik wil iedereen bedanken die heeft gedoneerd of gaat doneren", aldus Elisa aan LINDA.

Lees ook: zien: Penelope Cruz als Donatella Versace in nieuwe serie

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images