Zo deal je met post-vakantie-blues

Kom jij nét terug van vakantie? Lees dit even.

Zo deal je met post-vakantie-blues

Je bent niet alleen, we kennen het gevoel. Je reis was fantastisch, je kwam helemaal tot rust, er was zon, zee en heul veel eten, en nóg meer wijn. En nu moet je weer aan de bak en er hangt net nú zo'n grijze kleur aan de hemel. We helpen je te dealen met dit post-vakantie-syndroom. Volg deze tips en het komt goed. Adem in. Adem uit.

1/ Neem minimaal een extra dag vrij 

Duik niet direct weer tussen de kantoormuren, dat wordt je fataal. Zorg dat je minimaal één dag thuis kunt bijkomen van je reis en nog even in je vakantie-bubbel kunt blijven zitten.

2/ Plan je volgende trip 

Een voor de hand liggende (en luxe-poezige) remedie, maar wel een heel effectieve. Want vakantievoorpret is het leukste wat er is, en je hebt weer iets om naar uit te kijken. Nee, je kunt niet altijd op vakantie zijn, maar je kunt wél altijd bezig zijn met de volgende.

3/ Doe aan sport en eet gezond 

Tijd om te detoxen! Grote kans dat jij je groene sapjes en theetjes op vakantie hebt ingewisseld voor liters wijn en cocktails. Maar alcohol is een depressiva, en dat kun je nu dus beter vermijden. En als je toch gezond bezig bent, is het ook tijd om een nieuwe sport op te pakken. Wat dacht je van een potje dansen? Of een bokswork-out?

4/ Kom zo snel mogelijk weer in je normale slaapritme 

Je lijf heeft ongeveer een dag nodig om te herstellen van een verre reis. Zorg dat je dus minimaal een dag hebt om bij te komen. Maar: vul deze niet met slapen. Probeer bij terugkomst direct je normale slaapritme op te pakken en maximaal een half uur naar bed te gaan.

5/ Zorg dat je terugkomt in een brandschoon huis 

Thuiskomen in een huis met een opgemaakt, fris bed en zonder hangende bossen bloemen die een vervelend geurtje achterlaten, is goed voor je gemoedstoestand. Tip voor de volgende keer dus: een flinke schoonmaaksessie nadat je de koffer hebt gepakt.

6/ Plan een post-vakantie-borrel

Ga iets drinken met vriendinnen zodra jullie terug zijn van vakantie, en spreek af dat jullie het alleen maar over the holiday mogen hebben. 

7/ Tijd voor verandering?

Zit je echt in een diepe post-vakantiedip? Veel mensen ontdekken tijdens hun vakantie dat ze dingen voortaan anders willen doen. Neem de tijd om je af te vragen wát dan precies. Is het echt je baan? Of gaat het om de hoeveelheid werk?

Lees ook: Wine yoga? Het bestaat en komt naar Nederland

Beeld: Katelijne Verbruggen