Dit zijn de absolute must see’s van IDFA 2017

Ga jij dit weekend?

Dit zijn de absolute must see’s van IDFA 2017

Alle film- en doculiefhebbers opgelet! Het International Documentary Filmfestival Amsterdam is net van start gegaan en ook dit jaar kunnen wij niet wachten om een aantal bijzondere docu’s te bekijken. Het kan tot en met 26 november en wij helpen je alvast een handje met onze top zeven favorieten te selecteren. Omdat ze onthullend, herkenbaar of gewoon heel mooi zijn. Be there!

1/ Antonio Lopez 1970: Sex, Fashion & Disco

De documentaire Antonio Lopez 1970: Sex, Fashion & Disco is een ode aan de fashion illustrator Antonio Lopez (1943-1987). Hij wordt gezien als de meest invloedrijke mode-illustrator van de vorige eeuw. Zijn werk is origineel en baanbrekend; zo was Lopez een van de eersten die een zwart model tekende. 

2/ Spielberg

In de documentaire Spielberg kom je erachter dat de films van Steven Spielberg niet alleen over buitenaardse wezens, haaien en dinosaurussen gaan, maar altijd over Spielberg zelf.  

3 / Caniba

De documentaire Caniba vertelt het verhaal over een Japanse man die in 1981 een Nederlandse medestudent vermoordde en daarna voor een deel opat. Ja, een opmerkelijke docu die je wel wil zien.

4/ Risk

Risk is een portret van Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks. Laura Poitras is onder andere de regisseur van de prijswinnende documentaire ‘Citizenfour’ en regisseert ook deze onthullende documentaire. 

 

5/ Ask the Sexpert

Ask the Sexpert is een portret van de 93-jarige Dr. Mahinder Watsa. Hij is de schrijver van de best gelezen rubriek van de Mumbai Mirror  'Ask the Sexpert', een dagelijkse column over seks, geschreven door de vooruitstrevende Dr. Mahinder. In zijn columns beantwoordt hij de vragen van lezers met een goede dosis humor.  

6/ Human Flow

Voor de documentaire Human Flow filmde de regisseur Ai Wei met 25 camerateams in meer dan twintig landen. Dit allemaal om de wereldwijde vluchtelingencrisis onder de aandacht te brengen, want nog steeds is het een groot maatschappelijk probleem. 

7/ That Sugar Film

https://www.idfa.nl/nl/film/c4f05d1b-0d7a-4c25-af78-641d3357c0f6/that-sugar-film

In de film That Sugar Film worden alle effecten van suiker onderzocht.  De Australische acteur en regisseur Damon Gameau zal zestig dagen lang veertig theelepels suiker eten. Wij zijn heel benieuwd wat er uit dit experiment komt.  

Lees ook: Er komt een waanzinnige kerstmarkt naar Amsterdam

Beeld: IDFA