Marie Claire's weekendtips

Van interessante tentoonstellingen tot aan een romantische openlucht bioscoop.
Weekendtips wk35

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

The Future is Female

Ontdek hoe liefde samenkomt met lef en wat gelijkheid écht betekent. CODA Museum in Apeldoorn presenteert: The Future is Female - Love Letters. Met werk van 41 vrouwelijke kunstenaars en een grote diversiteit aan stijl en materiaal, van popart tot papierkunst. De tentoonstelling stuurt je op expeditie naar het antwoord op de vraag: zou er een vraag- of uitroepteken achter The Future is Female moeten staan?

Wanneer:
Nog t/m 13 september

Waar:
CODA Museum
Apeldoorn

Dit bericht bekijken op Instagram

Ontdek in tentoonstelling ‘The Future is Female - Love Letters’ hoe liefde en een hang naar balans en vastigheid samenkomen met lef, dromen die werkelijkheid worden en een scherpe blik op wat gelijkheid behelst en begrenst. Met 41 vrouwelijke kunstenaars die allemaal op hun unieke, eigenzinnige, krachtige en liefdevolle manier een verhaal vertellen. Ontdek de werken in de vele kleurrijke kamers op zaal in CODA Museum. Nog t/m 13 september te zien. Meer info & tickets? > www.coda-apeldoorn.nl/loveletters. • #Veluwe #Apeldoorn #museumvisit #CODAmuseum #thefutureisfemale #femaleartists #female #power #art • Beeld: Hamideh Najafi, ‘Untitled 30’ (uit de serie ‘Workers On Road’) (editie van 3), digital print on photo paper, 2013

Een bericht gedeeld door CODA (@codaapeldoorn) op

Movies at the Hermitage

In de binnentuin van de Hermitage Amsterdam worden deze zomer erkende filmklassiekers getoond. De tuin is omgetoverd tot de grootste en meest romantische openluchtbioscoop in het hartje van Amsterdam. Dit jaar is iets ander aangepast, zodat ze aan de huidige corona-voorwaarden kunnen voldoen. Zondag is dé aftrap met de romantische cult klassieker: Notting Hill. Let op: tickets zijn alleen online verkrijgbaar!

Wanneer:
Vanaf zondag 30 augustus t/m vrijdag 4 september

Waar:
Hermitage Amsterdam

Abstract verlangen

Je kunt je ogen niet afhouden van de kleurrijke, sexy werken van de Britse kunstenaar Helen Beard. Binnen het thema female desire onderzoekt ze gender, seksuele psychologie en erotiek. Musea wereldwijd hebben haar werk in hun collectie, maar tot en met 30 september heeft ze een solo-expositie bij galerie Reflex in Amsterdam.

Wanneer:
T/m 30 september

Waar:
Reflex Amsterdam

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fcc2a625f543', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });