Investeren: dat doe je beter in een Chanel-tas dan in vastgoed

De tas steeg in 6 jaar meer dan 70 procent in waarde!

Wij kunnen ons best voorstellen dat de aankoop van een Chanel-tas iets is waar je eerst jarenlang over nadenkt. Maar wij stuitten op een onderzoek waardoor je misschien iets minder gaat twijfelen. Sterker nog, waardoor je waarschijnlijk meteen naar de Chanel-winkel rent!

Jaren 50
Baghunter, dé online shop op het gebied van high-end merken, deed onderzoek naar de waarde van de Chanel-tas en wat blijkt: die is sinds haar lancering alleen maar in waarde gestegen. Midden jaren vijftig viel het allemaal nog mee, toen hoefden de dames omgerekend slechts 195 euro te betalen voor een Chanelletje, maar in de jaren negentig werd dat al zo’n 1025 euro. Op dit moment kost een echte Chanel 2.55 maar liefst rond de 4350 euro. We kunnen daar met hulp van Baghunter uit opmaken dat de tas sinds 1955 zeventig procent in waarde is gestegen. 

Prijstoename
Het is bovendien niet waarschijnlijk dat het gedaan is met die waardevermeerdering; zowel de klassieke 2.55 als de Boy Bag zullen in prijs stijgen. Je weet dus wat je te doen staat. 

Lees ook: Dit betekent het Chanel logo echt  

Bron: Beau Monde | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws