Filling Pieces-ontwerper Caroll Lynn: “Mijn stijl? Denk Céline versus Filling Pieces en Puma”

Wat inspireert haar en wat draagt ze zelf?

Lees ook

Caroll Lynn van den Brom, beter bekend als @careaux, ontwerpt schoenen voor Filling Pieces. Wat inspireert haar? En waar loopt ze zelf graag op?

Reizen is part of the job bij Filling Pieces, zo fijn.
Mijn creatieve brein wordt altijd gevoed. Ik ben footwear designer en houd me voornamelijk bezig met de vrouwencollectie van ons merk. Daarnaast ben ik een paar jaar geleden begonnen met illustreren. Onder de naam CAREAUX werk ik voor diverse merken. In 2016 heb ik mijn eerste collectie met Puma gelanceerd – een kippenvelmoment.

De werkdagen vliegen voorbij.
Meestal ben ik rond 10.00 uur op kantoor. Na de wekelijkse meeting is het knallen. Ik schets, ik ontwerp en produceer. Mijn werk heeft een speelse twist, bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende veters. Op dit moment ben ik in Portugal aan het spelen met samples. Die vrijheid heb ik nodig voor het creatieve proces.

‘Femme meets street’, dat is mijn kledingstijl.
Twee uitersten, maar juist daarom werkt het zo goed. Denk: Céline versus Filling Pieces en Puma. De ene dag draag ik een crisp-and-clean Acne-jurkje met Nike Air Max 1 eronder, de andere dag kies ik voor een Adidas-trainings- broek, een bodysuit en Balenciaga-laarzen.

Ik laat graag mijn benen zien.
In combinatie met een meisjesachtig jurkje en snelle gympen. Zelfs als het Nederlandse weer niet meezit. Gelukkig is een panty – let wel: niet te dik – in de wintermaanden een goed alternatief. Spijkerbroeken draag ik nooit.

Ik ben een fervent online shopper.
Niet omdat het makkelijker is, maar omdat wat ik zoek hier niet te koop is. Ik reis veel door Azië en heb mijn modehart verloren aan Aziatische merken. Daar lopen ze zó voor op fashion. Er zijn geen grenzen en niemand draagt hetzelfde. Mijn favoriete Aziatische shopstad? Hands down Seoul. Niet alleen vanwege de kleding, maar ook vanwege het eten. Benieuwd naar het modebeeld? Surf eens naar en.stylenanda.com en je begrijpt wat ik bedoel.

Mijn beste aankoop van de laatste tijd?
De Givenchy tote bag. Ik ben gek op tassen. Het is mijn manier om mezelf te belonen. Mijn tote bag is een showstopper én mijn werktas. Ik gebruik ’m elke dag. Toen ik in Sydney was, zag ik ’m voor 2200 Australische dollar, oftewel 1500 euro – way too much. Uiteindelijk vond ik ’m op Farfetch voor 1100 euro!

Boven aan mijn wishlist: sneakers van Chanel.
Welke weet ik nog niet, de zoektocht continues…

Mijn ultieme beautytip is veel slapen.
Qua make-up is de natural look mijn favoriet: vleugje foundation en concealer, likje mascara en een naturel kleurtje op mijn lippen. En: ik zet altijd mijn wenkbrauwen lichtjes aan.

Beeld: Instagram 

Laatste nieuws

Zie ook