Dit kastanjetaart recept móet je uitproberen

Zondag is voor koken!

Lees ook

Herfst betekent volop kastanjes onder de bomen. Maak er eens een taart van! Wij ontfutselden dit recept van patissier Hidde de Brabander tijdens de productpresentatie van de nieuwe SMEG staafmixer. In 45 minuten klaar. 

Benodigdheden: 
– Heteluchtoven
– Rasp
– Springvorm
– Staafmixer – wij gebruikten de nieuwe van SMEG, een echte alleskunner in de keuen

Het kastanjebeslag: 
– 200 g gekookte kastanjes
– 130 volle melk
– 60 g melkchocolade
– 20 g amandelen
– 50 g boter
– 100 g kristalsuiker
– 2 eieren
– Citroenrasp
– Cognac (optioneel)

En dan: 
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius. Doe de kastanjes in een pan en giet hierbij de melk. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken en giet vervolgens de kastanjes af. Pak dan de staafmixer en klik hierop de hakmolen en hak de chocolade en amandelen fijn. Voeg daarna de kastanjes en citroenrasp toe en draai het geheel tot een puree. Splits nu de eieren. Meng de boter en suiker glad, voeg de eidooiers toe en mix tot puree. Bevestig nu de garde op de staafmixer en klop de eiwitten stijf. Spatel vervolgens de eiwitten door het mengsel, giet in een springvorm en bak de taart in circa 30 minuten gaar.

Salted caramel: 
– 250 g witte basterdsuiker
– 150 g slagroom
– 50 g gezouten boter

Werkwijze salted caramel:
Karameliseer de basterdsuiker droog in een ruime pan. Verwarm ondertussen de slagroom in een andere pan tot het kookpunt en blus hiermee de suiker af. Breng opnieuw aan de kook en voeg als laatste de boter toe. Als het geheel goed is gekarameliseerd strijk je het mengsel uit over de taart. Even laten afkoelen et voilà, genieten maar!

Bron: Elegance | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook