Met deze tips val je voortaan sneller in slaap

Als je elke avond in bed ligt te draaien en een manier zoekt om in slaap te vallen; we've got your back!

Lees ook

Als je elke avond in bed ligt te draaien, door je Instagram feed aan het scrollen bent of een andere manier zoekt om in slaap te vallen; we've got your back! Onderstaande tips kunnen misschien van pas komen, zodat je voortaan sneller in dromenland bent.

1. Wees consistent

Probeer zoveel mogelijk om op hetzelfde tijdstip naar én uit bed te gaan. Door een slaapschema te hebben, creëer je een routine wat ervoor kan zorgen dat je voldoende slaap krijgt. En een belangrijke tip: je weekendroutine mag niet teveel afwijken van je doordeweekse schema. In *dit* artikel leggen we uit waarom.

2. Plan zo min mogelijk dutjes in

Middagdutjes kunnen heerlijk zijn, maar als je merkt dat je 's nachts lastig in slaap valt, dan is het misschien tijd om je naptime te skippen. Lukt dit niet? Houd het dan bij maximaal 30 minuten per dag.

3. Zoek ontspanning


Vervelend als je in bed ligt te woelen omdat je niet kunt slapen. De meesten van ons liggen te puffen en worden geïrriteerd, want je hebt nog maar een x aantal uur voordat de wekker weer afgaat. In plaats van te blijven liggen en op de klok te kijken: stap uit bed en ga iets doen waar je rustig van wordt. Denk aan het luisteren van muziek of het lezen van een boek. En ga weer naar bed zodra je merkt dat je moe wordt.

4. Schakel apparatuur met fel licht uit

Melatonine, het stofje dat ervoor dat je moe wordt, begint te werken zodra de zon ondergaat. Maar als je TV aan kijken bent of op je telefoon zit, kan het licht ervoor zorgen dat je lichaam denkt dat het nog 'dag' is. Enne, dit kan ervoor zorgen dat je minder snel in slaap valt.

5. Doe een paar stretchoefeningen

Hoewel zeer intensieve workouts ervoor kunnen zorgen dat je langer wakker blijft, doen een paar stretchoefeningen juist het tegenovergestelde. Door te rekken en strekken stimuleer je namelijk een diepe ademhaling, waardoor je sneller ontspannen raakt. Ideaal dus om vlak voor het slapen gaan te doen!

Bron: SELF | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook