Dit is het tijdstip waarop je het best je sollicitatie kan versturen

Het vergoot je kans met factor vijf!

We weten allemaal hoe moeilijk het is om tussen al die sollicitanten op te vallen. Je zit misschien uren te werken aan de beste motivatiebrief en de mooiste vormgegeven CV. Dan is het wel zo fijn dat je sollicitatie überhaupt wel wordt gelezen. TalentWorks onderzocht op welk tijdstip je de meeste kans maakt dat je sollicitatie wordt gelezen. 

Zet je wekker
Uit onderzoek van de Amerikaanse carrièreblog TalentWorks blijkt dat je het best je sollicitatie kan versturen tussen zes en tien uur ’s ochtends. De kans dat je opvalt tussen de massa e-mails en uitgenodigd wordt voor een gesprek is vijf keer zo groot. Zet je wekker dus echt op tijd want na de lunch is de kans opeens een stuk minder dat je kans maakt op die droombaan. Tussen 6 en 10 uur is dit nog dertien procent, na 12:30 is je kans nog maar elf procent. Ja, alle kleine beetjes helpen! 

Minder kans
De carrièretijgers die rond 16:00 hun curriculum vitae en motivatiebrief verzenden, hebben vijf procent kans dat hun mail wordt gelezen. De verklaring hiervoor is eigenlijk best logisch: naarmate de dag vordert zal de inbox van je toekomstige werkgever alleen maar voller lopen. In de ochtend sta je aan het begin van de werkdag nog helemaal boven aan de lijst. You know what you’ve gotta do, girlboss. Maar onthoud; een goede voorbereiding is het juiste werk. 

Lees ook: How do I do the job met Darla Bijou

Bron: Business Insider | Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws