Dit is hoe een ware ode aan de vrouw eruitziet

“Ik wil het liefst zoveel mogelijk verschillende vrouwen uit diverse landen verzamelen"

Lees ook

Het Instagram-account ‘Ode an die Freude’ is er een die je echt aan het denken zet. Elke dag plaatst een vrouw uit een ander deel van de wereld foto’s van haar leven. Van de luchtige kiekjes van een Spaanse student tot beelden van een Syrische vluchteling die de keiharde realiteit onder ogen brengt. De Instagram is letterlijk een ode aan vreugde en aan het vrouw zijn. Can we get an Amen? 

Anoniem
Wie achter dit mooie en inspirerende account zit is onbekend. De oprichter van het Instagram-account wil liever anoniem blijven. Ze vertelt aan i-D Magazine haar visie op het Instagram-account: “Ik heb ‘Ode an die Freude’ opgericht om vrouwen van verschillende achtergronden samen te brengen en met elkaar in gesprek te laten gaan”. Hiermee hoopt ze gevoelige thema’s als liefde, seksisme en het heersende schoonheidsideaal aan de kaak te stellen.

Vrijheid
De anonieme oprichtster heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil het liefst zoveel mogelijk verschillende vrouwen uit diverse landen verzamelen. Je hoeft dus helemaal niet veel volgers te hebben om het Instagram-account over te nemen. Als ik je verhaal interessant vind, dan krijg je alle vrijheid om te delen wat je wilt”, gaat ze verder.

Tentoonstelling
Naast dat het profiel al bijna zestigduizend volgers telt, komt er in het voorjaar ook een eerste ‘Ode an die Freude’-tentoonstelling in Berlijn. Hier alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten:

 

@introverted_j B-Y @neckdi

Een bericht gedeeld door Contemporary On Earth (@odeandiefreude) op

 

@marinachoyy

Een bericht gedeeld door Contemporary On Earth  (@odeandiefreude) op

 

@winnieharlow

Een bericht gedeeld door Contemporary On Earth (@odeandiefreude) op

 

 

Lees ook: Deze Franse interieur designers moet je volgen op Instagram 

 

@jessmaybury

Een bericht gedeeld door Contemporary ♀On Earth

Bron: HLN | Beeld: Marina Choy

Lees ook: Deze Franse interieur designers moet je volgen op Instagram

Laatste nieuws

Zie ook