Aha! Dus zo kom je van statisch haar af

Seizoenswisselingen zijn prachtig, maar soms iets minder leuk voor je coupe.

Lees ook

Statisch haar; je hebt er vast weleens last van. Maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen om je hairdo weer in orde te krijgen. Hieronder een paar tips over hoe je je statische haar in toom kunt houden.

Oorzaak

Wat veroorzaakt statisch haar eigenlijk (in een notendop)? Heel de dag neemt je haar (en huid) elektronen op. Tijdens vochtige seizoenen (zoals de zomer), ligt er een dun laagje water over je haar. Dit dunne laagje water geleidt elektriciteit, waardoor de elektronen weer terug in de lucht wegvloeien. Maar tijdens droge seizoenen (herfst en winter), blijven deze geladen elektronen in je haar zitten, Enne, dit zorgt voor dat je haren uit elkaar gaan staan.


5 tips

1. Gebruik een hydraterende shampoo
In droge seizoenen, wanneer de lucht een stuk minder vochtig is, is het belangrijk om een hydraterende shampoo te gebruiken om te voorkomen dat het haar extra broos wordt.

2. Olie
De beroemde kapper Alex Brown raadt je aan om een voedende olie te gebruiken wanneer je haar nat is. Dit zorgt ervoor dat je haar meer vocht vasthoudt en zo minder kans heeft om statisch te worden.

3. Schakel over op een 'ionische' föhn
Een ionische föhn maakt gebruik van ionentechnologie. Ze stralen negatieve ionen af die ervoor zorgen dat je haar statisch wordt tijdens het föhnen. Enne, ze zorgen er juist voor dat het glanst en minder pluist.

4. Reinig je haarborstels
Net als de kwasten die je gebruikt om make-up aan te brengen, hebben je haarborstels ook een goede schoonmaakbeurt nodig. “Diepe reiniging van je borstels met een heldere zeep – zoals afwasmiddel – helpt bij het verwijderen van alle productopbouw”, legt Brown uit.

5. Voedende crème
Texturizing producten, zoals een zeezout spray, bevatten meestal alcohol en kunnen het haar uitdrogen, wat je in het najaar wil vermijden. Gebruik in plaats daarvan een voedend product voor het stylen van je haar.

Bron: Etos, InStyle | Beeld: Tamara Bellis

Laatste nieuws

Zie ook