Met deze tips boost je je zelfvertrouwen op werk

Als je de volgende keer met iets worstelt, houd dit dan in gedachten.

Of het nou om een scriptie, deadline of ander lastig obstakel gaat, we hebben allemaal wel eens tegenslagen gehad. Maar elke keer als je de uitdaging overwonnen had, groeide je zelfvertrouwen. Dus de volgende keer als je met iets worstelt, houd dit dan in gedachten. Enne, naast het overwinnen van uitdagingen, zijn er ook nog andere manieren om je zelfvertrouwen te vergroten.

1. Gelijkwaardig

Er zullen altijd mensen die slimmer, beter of hoger opgeleid in iets zijn, maar dat betekent niet dat je minderwaardig bent. Als je jezelf minder voelt dan anderen, dan zul je nooit datgeen bereiken wat je écht wil. In plaats van anderen als 'beter', 'slimmer' of 'belangrijker' dan jezelf te zien, begin ze als gelijkwaardig te zien. Een eenvoudige manier om dit te doen is om ingedachte te houden dat je manager, baas of wie dan ook allemaal in hetzelfde team zitten. Verander je mentaliteit en kijk hoe je zelfvertrouwen stijgt.

2. Streven

Ooit opgemerkt dat als je iets verkeerds doet, je je van binnen slecht voelt? Maar als je juist iets goeds doet, dan voel je je geweldig. Dus hoe meer slechte dingen je doet, hoe slechter je je voelt en hoe lager je zelfvertrouwen is. Streef naar vriendelijkheid, wees meelevend en behulpzaam. Als je goed in je vel zit, zal je dit ook uitstralen en je zelfvertrouwen boosten.

3. Dress for success

Heb je een sollicitatiegesprek? Zorg er dan voor dat je weet welke 'kledingvoorschriften' het bedrijf hanteert. Trek wel iets aan waar jij je prettig in voelt. Heb je al een baan? Trek elke dag iets aan waar jij je op en top in voelt, breng je haar in model (of niet) en off you go.

4. Vier al je overwinningen (groot én klein)

We kijken te vaak naar wat we nog moeten doen, in plaats van wat we al bereikt hebben. Sta vaker stil bij je overwinningen en vier ze. Geef een feestje, ga uiteten of proost er op. Als je de grote en kleine overwinningen in je leven viert, blijf je opgewekt, zelfverzekerd en enthousiast.

Bron: Lifehack | Beeld: Legally Blonde

Laatste nieuws