Ex-werkneemster Weinstein Company beschuldigt Harvey van verkrachting

Als je denkt dat je alles hebt gehad...

Ex-werkneemster Weinstein Company beschuldigt Harvey van verkrachting

Terwijl het seksschandaal rondom filmproducent Harvey Weinstein bijna niet erger kon worden, komt nu ook een ex-werkneemster met haar verhaal naar buiten. De voormalige productieassistent Mimi Haleyi van de Weinstein Company beschuldigt de machtige Hollywood-man van verkrachting. Gisteren organiseerde ze met haar advocaat Gloria Allred een persconferentie waar ze vertelde over haar verschrikkelijke ervaring met Weinstein.

Verkrachting

Tijdens de persconferentie verklaarde Mimi dat ze verkracht is in de kinderkamer van Weinstein. Mimi omschrijft tijdens de conferentie de meest misselijkmakende details van het incident: "Hij heeft zich oraal opgedrongen aan mij in zijn appartement in Soho, New York. Ik menstrueerde toen. De man heeft zelfs mijn tampon eruit getrokken."

Massage

Vóór het incident in Soho benaderde Weinstein de productieassistent al vaker op een seksueel getinte manier. Ze ontmoetten ze elkaar tijdens het filmfestival van Cannes in 2006. Mimi liet de producent weten graag een keer mee te willen werken aan zijn films. Weinstein nodigde haar direct uit op zijn hotelkamer voor een massage. Haleyi weigerde en maakte duidelijk dat ze geen masseuse was. Ondanks haar weigering kreeg ze toch een baan als productieassistent bij de Weinstein Company.

Gerechtigheid

Advocate Gloria Allred vertegenwoordigt ook andere vrouwen die te maken hebben gehad met seksuele imitatie door Weinstein. Haar doel is vooral gerechtigheid: "We hebben gerechtigheid nodig voor deze vrouwen. Vage verontschuldigingen volstaan niet. Het is tijd voor betekenisvolle daden", aldus de advocate.

Lees ook: Donna Karen verdedigt Harvey Weinstein in seksschandaal 

Bron: HLN | Beeld: GettyImages