The New York Times biedt nu de leukste vacature aan voor echte reisfreaks

De wereldberoemde krant kan jouw grote droom als wereldreiziger werkelijkheid laten worden.

The New York Times biedt nu de leukste vacature aan voor echte reisfreaks

Je hebt er vast weleens over gedroomd: voor je werk de hele wereld over mogen reizen en er ook nog eens voor betaald krijgen. Jammer genoeg liggen deze jobs niet voor het oprapen en zit er vaak niets anders op dan elke keer weer flink te sparen voor die droomreizen. Maar, daar zou The New York Times zomaar eens verandering in kunnen brengen.

De wereldberoemde krant heeft namelijk een vacature openstaan, waarvoor vele reisliefhebbers per direct hun baan willen opzeggen. De krant is op zoek naar iemand die het lijstje '52 toplocaties van 2017' wil gaan afvinken. 

Het enige wat je hoeft te doen is 'het verhaal van elke plaats en het leven onderweg te vertellen' door middel van een blog. Wel wordt er van je verwacht dat je een aardig schrijftalent bent, ervaring in de mediawereld hebt, een echte social media-fanaat bent en vergroeid bent met de digitale wereld. En ja, beheersing van de Engelse taal is een must, al scoor je bonuspunten wanneer je extra talen beheerst.

Mocht je dit allemaal in huis hebben en altijd al plekken als Canada, Botswana, Osaka, Madagaskar en de Atacama-woestijn in Chili hebben willen bezoeken én ben jij volgens The New York Times 'een eeuwige student van de school van het leven en een geslepen documentairemaker van de wereld', dan is dit de kans die je als echte reisfreak met beide handen moet aanpakken!

Helemaal enthousiast geworden? Solliciteren kan hier!

Lees ook: De beste vakantiebestemmingen als je alleen reist

Bron: De Morgen Beeld: iStock