Door deze vijf tips gaat jouw werkdag sneller

En dat betekent misschien ook wel eerder naar huis?

Productief zijn wil niet zeggen dat je harder moet werken. Nee, het gaat erom dat je slim bent. Wij geven je vijf tips op je dag productiever te maken en daardoor misschien ook korter?

1/ Begin een uurtje eerder
Je hoeft dit natuurlijk niet elke dag te doen, maar een uurtje eerder beginnen kan je echt een grote voorsprong geven. Niet alleen is het werken op een leeg kantoor een verademing, je hebt de rest van de dag ook nog eens minder een stressgevoel. En hoe lekker is het niet om soms een uurtje eerder weg te kunnen.

2/ Beperk je e-mailgebruik
Elke e-mail die je binnen krijgt is afleiding van het gene waar je echt mee bezig was. En als het nog niet gemerkt had, e-mails komen nooit binnen op momenten wanneer jij er tijd voor hebt. Probeer daarom een vast moment in te stellen dat je je richt op je mailbox. 

3/ Minder multitasken
Echt waar, door te multitasken zal je alleen maar minder productiever worden. Ook al heb je het gevoel dat je meer gedaan hebt, je werk wordt er niet beter op. Probeer je te focussen op één taak en werk die zorgvuldig af. Dit geeft je ook aan het eind van de dag een veel meer voldaan gevoel.

4/ Stel prioriteiten
Het stellen van prioriteiten kan je echt helpen om efficiënter en sneller te werken. Door een lijstje bij te houden van de dingen die je als eerste af moet hebben, zal je veel meer overzicht houden. Dit zal ervoor zorgen dat je niet alleen alles afhebt maar ook op tijd.

5/ Hou je werkplek schoon
Dit betekent niet dat je nu al je tijd  moet besteden aan het schoonmaken van je bureau drie x per dag. Nee, zorg gewoon dat je je werk space een beetje netjes houdt. Haal alle spullen weg die je niet nodig hebt, maar sla vooral niet door. Een leeg bureau is namelijk ook niet heel inspirerend.

Lees ook: Vacature social media stagiaire gezocht  

Bron: Sprout | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws