Dé tips en tricks voor het perfect aanbrengen van lippenstift

Want hoe zorg je ervoor dat het mooi wordt aangebracht én dat het ook zo lang mogelijk blijft zitten?

Lees ook

Een lippenstift kan prachtig staan en zorgt er vaak voor dat je look compleet is. Maar hoe zorg je ervoor dat het mooi wordt aangebracht én dat het ook zo lang mogelijk blijft zitten? Say no more! Lees hieronder alles over lippenstift en hoe je deze het beste aanbrengt.

Terug in de tijd

Vrouwen omarmen lippenstift al eeuwen. Zover we weten, werd er in het oude Egypte zo’n 5000 jaar geleden voor het eerst lippenstift gebruikt. Lippenstift bestond toen nog puur uit producten uit de natuur. Het fabrieksmatig maken van lippenstift is een stuk minder oud: dat gebeurde voor het eerst in de tweede helft van de negentiende eeuw in Frankrijk.

Soorten

Lippenstiften bestaan in vele soorten en maten. Het belangrijkste onderscheid is er tussen mat en glanzend. Een matte finish is perfect als je geen last hebt van droge lippen. Heb je hier wel mee te maken? Dan kun je beter voor een glanzende finish gaan. Natuurlijk is het ook een kwestie van smaak. Daarnaast blijft een matte lippenstift over het algemeen langer zitten dan een glanzend exemplaar, iets om ook rekening mee te houden.

De perfecte kleur

Naast verschillenden soorten en merken lippenstift, zijn er ook enorm veel kleuren om uit te kiezen. Hoewel je je uiteraard vooral moet laten leiden door wat je mooi vindt, staat de ene kleur lippenstift nu eenmaal mooier dan de andere. Dit heeft voornamelijk te maken met welke ondertoon je huid heeft: warm, koel of neutraal. Er zijn verschillende manieren om hier achter te komen, maar het makkelijkst is om naar de aderen op je pols te bekijken:

● Paarsblauwe aderen duiden op een koele ondertoon;

● Groene aderen duiden op een warme ondertoon;

● Groenblauwe aderen duiden op een neutrale ondertoon


Stappenplan

Lippenstift kan ontzettend mooi staan, maar het moet wel goed zitten. Niets is vervelender dan als het er onder of naast zit, of dat juist niet alles op je lippen is bedekt met lippenstift. Ook wil je het natuurlijk niet elk halfuur hoeven bijwerken. Volg het onderstaande stappenplan voor het mooiste resultaat.

1. Scrub je lippen
Het is nooit een goed idee om lippenstift op schrale lippen waar de velletjes aanhangen aan te brengen. Voor het allerbeste resultaat scrub je je lippen regelmatig, zeker in de winter. Door te scrubben verwijder je namelijk de dode huidcellen. Je kunt kant-en-klare lipscrubs kopen of zelf met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes aan de slag gaan. Zo kun je je lippen scrubben door vaseline op te doen en met een oude tandenborstel heen en weer te gaan. Ook kun je een mengsel van bijvoorbeeld suiker, honing en olijfolie maken.

2. Hydrateer je lippen
Na het scrubben is het belangrijk dat je je lippen goed hydrateert. Je kunt kiezen voor een lipbalsem (zonder kleur) of een beetje vaseline. Laat dit even drogen voordat je aan de volgend stap begint.

3. Doe een beetje foundation op je lippen
Foundation op je lippen? Jazeker. Hiermee maak je lippen namelijk glad en egaal, zodat de lippenstift er mooier uit komt te zien. Bovendien blijft het dan beter én langer zitten.

4. Breng lipprimer aan
Ook een lipprimer belooft een gelikt resultaat en dat je lippenstift langer blijft zitten. Er liggen tegenwoordig veel budgetvarianten in de schappen, dus is een primer zeker het proberen waard. Laat de primer ook weer goed intrekken voordat je verder gaat.

5. Lipliner
Lipliner heeft niet de allerbeste reputatie, vooral omdat het niet altijd werd gebruikt waar het voor is bedoeld. Terwijl lipliner om meerdere redenen een goed idee kan zijn. Je kunt met lipliner de vorm van je lippen anders doen laten lijken en je lippenstift blijft er beter door zitten. Het voorkomt namelijk dat de lippenstift uitloopt in de lijntjes rondom je lippen. Kies lippotlood in dezelfde kleur voor het mooiste effect.

6. Lippenstift
De laatste stap is natuurlijk het aanbrengen van je lippenstift. Je kunt de lippenstift direct met de punt aanbrengen of een lipkwastje gebruiken (met een kwastje werk je net iets preciezer). Doe je mond goed open, zodat je ook bij de hoekjes kunt. Hap vervolgens na elke laag even in een tissue, zodat je de overtollige lippenstift kwijtraakt en het niet onverhoopt op je glas belandt. Herhaal dat net zo lang totdat je tevreden bent.

Beeld: Andriyko Podilnyk

Laatste nieuws

Zie ook