Tommy Hilfiger komt met kledinglijn voor gehandicapten

Tommy rules!

Lees ook

Dat de selfmade man Tommy Hilfiger met zijn merk steeds de vernieuwing opzoekt, blijft niet onopgemerkt. Denk bijvoorbeeld aan de spectaculaire decors van zijn Tommy x Gigi-shows. En nu dit: een kledinglijn speciaal voor volwassen gehandicapten!

Magneetsluitingen
Tommy Hilfiger is een van de eerste luxe en high-end modemerken dat zich richt op deze doelgroep. Vorig jaar lanceerde het Amerikaanse modehuis al een collectie voor gehandicapte kinderen, met succes. Nu komt Hilfiger dus met een collectie voor volwassen met een fysieke handicap. De kledinglijn zal bestaan uit 34 vrouwelijke en 37 mannelijke kledingstukken. De items zijn allemaal ontworpen vanuit één hoofdgedachte: de kleding moet comfortabel en praktisch zijn. Aangepaste openingen, magneetsluitingen en speciale zomen moeten het makkelijker maken voor de gehandicapten om zich aan te (laten) kleden.

Koerswijzing
Achter de koerswijziging van Tommy Hilfiger zit een duidelijke gedachte: ‘Democratisering van de mode’, zoals hij het zelf omschrijft. Hopelijk inspireert de ontwerper met deze collectie ook andere labels om mode te maken voor mensen met een beperking. Wanneer de collectie precies uitkomt is nog niet bekend. We houden je op de hoogte.

Lees ook: Moncler en Stylebop gaan exclusieve samenwerking aan 

Bron: BOF | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook