Bikini bootcamp is dé oplossing om blessures te vermijden

En nog meer gezondheidsnieuwtjes.

Bikini bootcamp is dé oplossing om blessures te vermijden

Wij verzamelden het laatste nieuws rond fitness, voeding, mind, gezondheid en meer. Een goede afsluiter van het weekend. 

Bootcamp in je bikini

Hot in New York: Speedo WTRX Water Xtreme. Geen lesje aquarobics voor oma’s, maar een echte bootcamp in het water, met ‘mountain climbers’, gewichten en pittige oefeningen. Voordeel van deze vorm van fitness: je hebt wel de impact van een bootcamp, maar het is veel zachter voor je gewrichten en spieren.

Slimmer zwanger

Professor Régine Steegers-Theunissen doet al dertig jaar onderzoek naar zwangerschap. Al haar kennis en die van andere wetenschappers staat nu op het nieuwe platform slimmerzwanger.nl van het Erasmus MC. Voor gezond zwanger worden gelden drie gouden regels, aldus Steegers-Theunissen: "Eet elke dag 2 stuks fruit en 200 gram groente, slik foliumzuur en stop met roken, alcohol en drugs. Ook voor mannen is dit interessante kost. Want door gezond te eten, minder te drinken en te stoppen met roken, schiet de kwaliteit van z’n sperma omhoog."

Zilveren medaille

De Nederlandse edelsmid Sarah Rosier verenigde haar werk met haar passie voor krachttraining in een lijn zilveren sieraden in de vorm van dumbbells en halterschijven. Sarah: "Om je doelen scherp te houden en je eraan te herinneren hoeveel je al hebt bereikt." Een chique reminder om de gym in te duiken.

www.uplifting-jewelry.com

Neem er nog een!

Je work-out een stukje leuker maken doe je met de nieuwe pastelkleurige water essen van Dopper. Daarmee zorg je er niet alleen voor dat je goed gehydrateerd blijft, je helpt ook de berg plasticafval te verminderen. € 12,50 per stuk

www.dopper.com

Lees ook: Hou je van een biologische hap? Probeer dit eens uit

Beeld: Katelijne Verbruggen