De beautygewoonten van model Edie Campbell

Deze tomboy heeft extreme beautygewoonten.

Lees ook

Het Britse model Edie Campbell (26) doet een boekje open over de ultieme massage, het matje in haar nek dat haar beroemd maakte en smudged eyeliner.

“Mijn oma was ook model, maar haar stijl was zo’n beetje het tegenovergestelde van de mijne. Zij hield van old-school glam en lipstick. Als het gaat om beauty is mijn aanpak veel praktischer. Ik houd van een donkere, smudgy eyeliner. De Couture Kajal Pencil van Yves Saint Laurent is daar perfect voor. Als ik een avond uitga, gebruik ik een beetje concealer om rode plekjes of wallen te verhullen, een taupe oogschaduw van Charlotte Tilbury en een beetje wenkbrauwgel. Ik ben niet zo nauwkeurig met make-up. Omdat ik liever niet wil dat het er te netjes uitziet, breng ik alles het liefst met mijn vingers aan. Ik vind oogmake-up er soms beter uitzien nadat ik er een nacht mee heb geslapen.”

‘Mijn haar helemaal afscheren wordt misschien m’n volgende stap’

“Toen ik 15 was, verfde ik mijn haar groen en blauw. Op mijn 20ste knipte ik alles af en had ik alleen een matje in mijn nek. Dat was mijn meest gedurfde look. Ik ben blij dat ik in een business werk waar ik kan experimenteren met mijn look. Het enige wat ik nog nooit heb gedaan is mijn haar helemaal afscheren, dus misschien wordt dat mijn volgende stap. Ik gebruik graag L’Oréal’s Mythic Oil en Elasticizer van Philip Kingsley is fijn voor gebleekt haar. Ik vind het mooi hoe parfum een indruk van je achterlaat die níet visueel is. Je geur hangt als een soort aura om je heen. Mijn favoriet is Black Opium van Yves Saint Laurent. Ik draag ’m al sinds-ie gelanceerd werd. Ik ben vrij strikt met mijn reinigingsroutine. Ik gebruik een cleanser van Avène in combinatie met een Foreo, een soort elektronische borstel voor je huid. Elke ochtends breng ik het Hyaluronic Acid Serum van The Ordinary aan en daarna een moisturizer van La Roche-Posay. In Zuid-Korea heb ik veel sheet masks ingeslagen. Die gebruik ik als ik moe ben.”

“Ik ben niet het type dat thuis buikspieroefeningen doet. Daarvoor ben ik gewoon niet gemotiveerd genoeg. Ik doe af en toe een lesje pilates of ik ga zwemmen. Als ik thuis in Warwickshire ben, rijd ik vier keer per week paard, dat is voor mij de beste full-body work-out.”

“Heel af en toe trakteer ik mezelf op een lang bad met badolie van Jo Malone en kaarsjes. Maar meestal spring ik gewoon snel onder de douche. Mijn ultieme luxe is een massage. Áls ik er een neem, moet het een goeie zijn, die het liefst minimaal twee uur duurt.”

Lees ook: De grootste fout die je kunt maken bij de kapper

Tekst: Charlotte Clark | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook