Marie Claire tipt: 5 films die je deze maand niet mag missen

Het bioscoopseizoen is geopend...

Lees ook

Buiten wordt het guurder en kouder. Dat kan maar één ding betekenen: het bioscoopseizoen is geopend! En dat is ook te merken aan de hoeveelheid films die uitkomen deze maand. Geen stress, het team van Marie Claire selecteerde de vijf beste films die deze maand in de bios te zien zijn.  

1/ Murder on the Oriënt Express
Murder on the Orient Express is een verfilming van de roman van bestseller-auteur Agatha Christie. Het vertelt het verhaal van dertien individuen die gestrand zijn in een situatie vol mysterie. En afgrijselijk moord wordt gepleegd tijdens de treinreis en de eigenzinnige inspecteur Hercule Poirot staat voor een lastige missie. De dader ontmaskeren voordat hij opnieuw toeslaat.

 

2/ Home Again
Alice is net gescheiden en besluit om terug te gaan naar haar roots in Los Angeles. Als ze tijdens het uitgaan de knappe filmmaker Harry en zijn twee vrienden ontmoet, bloeit Alice helemaal op. Ze laat Harry en zijn twee vrienden een tijdje bij haar thuis logeren, maar daar komt een einde aan als haar ex opeens weer aanklopt. Spoiler: deze romantische komedie loopt niet af hoe je verwacht.

 

3/ Loving Vincent
Deze film vertelt het verhaal van de bekendste Nederlandse schilder Vincent van Gogh. In deze Pools-Britse biografische animatiefilm duik je niet alleen in het leven van de wereldberoemde kunstschilder maar ook in zijn geestelijk lijden. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. In deze meeslepende film probeert de broer van Vincent onder andere dit mysterie te ontrafelen.

 

4/ We Margiela
In 1988 begon de Belgische ontwerper samen met medeoprichter Jenny Meirens het modehuis Maison Martin Margiela. In deze documentaire krijg je een uniek kijkje achter de schermen van een van de meest invloedrijke modehuizen van de twintigste eeuw. Verwacht diepgaande interviews, beelden van het creatieve proces en veel behind the scene footage.

 

5/ The Glass Castle
The Glass Castle is een Amerikaans biografische film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeannette Walls. De hoofdpersoon Jeanette – gespeeld door de lovely Brie Larson – groeit op in een nomadenfamilie die van stad naar stad trekt. Zodra Jeanette volwassen is, zet ze zich af tegen haar ouders en probeert ze zo ‘normaal’ mogelijk te functioneren in de maatschappij. Maar maakt dat zorgvuldige opgebouwde leven haar wel gelukkig?

 

Lees ook: Dit doe je maar liefst 10 000 keer in je leven

Bron: FilmVandaag | Beeld: Getty Images, Murder on the Orient Express

Laatste nieuws

Zie ook