Via #metoo delen duizenden vrouwen hun ervaringen over seksueel misbruik

De hashtag is ondertussen trending....

Via #metoo delen duizenden vrouwen hun ervaringen over seksueel misbruik

Dat het seksschandaal rondom Harvey Weinstein veel heeft losgemaakt is duidelijk. Als een soort sneeuwbaleffect komen steeds meer beroemdheden naar buiten met hun verhaal over Weinstein. En niet alleen celebs laten van hun horen, wereldwijd delen vrouwen hun ervaringen met seksueel ongewenst gedrag via de hashtag #metoo. De hashtag is ondertussen trending op Twitter en dat zegt heel veel over de omvang van dit probleem.

Trending topic

De Amerikaanse actrice en slachtoffer van seksuele intimidatie Alyssa Milano riep deze belangrijk hashtag in het leven. Met de twee simpele woorden "ik ook" deelden duizenden mensen hun verhaal. En dat was precies wat Alyssa wilde bereiken. "Met #metoo kunnen we mensen een idee geven wat de omvang van dit probleem is", aldus Alyssa op Twitter. Wij hebben in ieder geval veel respect voor alle #metoo Twitteraars die op deze manier het probleem aan de kaak stellen. Ben jij de hashtag metoo al vaak tegen gekomen?

Lena Dunham

Het team van Marie Claire heeft veel bewondering voor de vrouwen die zich uitspreken over dit probleem. Een van die vrouwen is de Amerikaanse actrice en filmproducent Lena Dunham. Zij schreef een eerlijk en interessant opiniestuk over het Weinstein-schandaal in The New York Times dat wij de moeite vonden om te delen. Lees het stuk hier.  

Lees ook: Donna Karen verdedigt Harvey Weinstein in seksschandaal

Beeld: Getty Images