Ontwerper Vivienne Westwood strijdt voor groenere mode-industrie

Net nu deze vrouw niet cooler kon worden, doet ze dit.

Ontwerper Vivienne Westwood strijdt voor groenere mode-industrie

De 76-jarige Britse ontwerper Vivienne Westwood gaat samen met de British Fashion Council (BFC) en Justine Simons, minister voor cultuur en de creatieve industrie in Londen, het groene pad bewandelen. Ze zetten zich met een nieuwe campagne in voor een veiligere en groenere mode-industrie onder het Positive Fashion Initiative.

Goed voorbeeld

De excentrieke ontwerper die al jaar en dag naam maakt als activist zal in de SWITCH-campagne groene energieleveranciers steunen. Het doel? Een katalysator zijn voor duurzame veranderingen over de hele wereld.

Niet alleen in de strijd

Onder meer de volgende merken steunen de SWITCH-campagne ten volle; Stella McCartney, Selfridges, Harvey Nichols, Marks & Spencer, Steventai en Teatum Jones. Het is de bedoeling om heel de industrie aan boord te krijgen, maar dat blijft een uitdaging. Naast het ontwerpen van duurzame mode roept Vivienne Westwood op om ook plastic rietjes te bannen. Alle kleine beetjes helpen, toch?

Eerste winkel 

Westwood heeft nog maar net haar eerste winkel geopend in Nederland, die volledig op groene energie draait. Wie gek is op de designs van Vivienne Westwood kan nu terecht in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. 

Lees ook: Dreamjob alert: Diesel zoekt een nieuwe CEO

Beeld: Getty Images