Zien: 5 apps die de huishoudelijke taken beter verdelen

En dat betekent ook dingen uit handen geven...

Lees ook

Vrouwen doen nog altijd meer in het huishouden dan mannen. Dat komt uit een onderzoek van vrouwennetwerk Markant vzw. Dat wij vrouwen het moeilijk vinden om iets uit handen te geven, zou daarmee te maken kunnen hebben. Volgens de vrouwenorganisatie De Vrouwenraad moet die verdeling toch anders kunnen. En daarom stelden ze een aantal maatregelen voor zoals meer vaderschapsverlof en een kortere werkweek. Voordat deze maatregelen echt ingaan hebben wij alvast vijf gratis apps geselecteerd die de huishoudelijke taken eerlijker verdelen.

1/ Huishoudtips
Deze is voor diegene die mannen in het huishouden niet vertrouwen. Een app die letterlijk elke oplossing geeft voor welk huishoudelijke vraag ook. Als we de klassieke rolpatronen een beetje willen aanvechten is het loslaten van huishoudelijke taken de sleutel. 

2/ Chorma / Chore Checklist
In deze app kan je in een overzicht zien wat er moet gebeuren, wanneer het klaar moet zijn en wie de taak op zich neemt. Het excuus dat je vergeten bent om de vuilnis buiten de zetten gaat door deze app (helaas) niet meer werken. Het overzicht laat iedereen duidelijk zien wie wat in het huishouden moet doen. En als je taak hebt uitgevoerd kan je ook nog eens punten verdienen.

3/ Cozi
De een wilt liever andijvie stampot en de ander pasta pesto als avondeten. De vraag; wat gaan we eten? Kan in een groot gezin soms enig discussie opleveren. De app Cozi is here to rescue. In een makkelijk weekoverzicht kun je suggesties voor recepten toevoegen. De hele familie heeft toegang tot de app en iedereen kan dus van tevoren zijn favorieten gerecht aangeven. Maar de vrouw of in dit geval man des huizes zal natuurlijk uiteindelijk de knoop door hakken. 

4/ FlyHelper
We zijn allemaal weleens vergeetachtig maar soms is het zo erg dat je zelfs vergeet de deur achter je dicht te doen. FlyHelper is een app die je stap voor stap door zo’n dag heen sleept. Het helpt je herinneren aan alle taken die je dagelijks, wekelijks of maandelijks moet uitvoeren.

5/ Rekeningen betalen
Deze app kan je nog weleens een hoop stress besparen. Meld je aan bij deze app en het zal je helpen herinneren wanneer je welke rekening moet betalen.

Lees ook: 10 dingen die iedereen op kantoor wel eens doet 

Bron: HLN | Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook