Zien: 10 droomkantoren waar we allemaal wel willen werken

Deze moet je even zien!

Lees ook

Deze 10 fan-tas-tische werkplaatsen zijn bijna té mooi om waar te zijn. Toch bestaan ze echt: met glijbanen, gratis tattoo studio’s, indoor golfbanen en al.

office8

1/ Dtac hoofdkantoor, Bangkok Dit grote telecommunicatiebedrijf uit Thailand toverde haar hoofdkantoor in Bangkok om tot creatieve werkplaats. Naast innoverende werkplekken – die het enthousiasme en de creativiteit van werknemers moeten stimuleren – is er ook een ‘fun room’, waar werkgerelateerde activiteiten verboden zijn. Je vindt er onder andere pingpongtafels, voetbalmogelijkheden en een indoor atletiekbaan. (Foto: Pirak Anurakyawachon)

office9

2/ Facebook hoofdkantoor, Menlo Park, Californië Het kersverse hoofdkantoor van Facebook herbergt de grootste open werkruimte ter wereld en biedt plaats aan 2800 werknemers. Het gebouw hangt vol kunst, heeft een gi-gan-tisch dakterras (met meer dan 400 bomen) én een daadwerkelijke Facebook wall, waar werknemers berichten achter kunnen laten voor collega’s. O, en je schijnt er binnen te komen via een tunnel. (Foto: Christophe Wu/Facebook)

office10

3/ YouTube, San Bruno, Californië Van indoor golf en gratis Segways tot zwemmen en sporten: het kantoor van YouTube is van alle gemakken voorzien. (Foto: Business Insider)

office1office2office3

4/ Google, Tel Aviv Google staat bekend om zijn extravagante kantoren en mag dus absoluut niet ontbreken in deze lijst. Kiezen wélk Google-kantoor nou echt het allermooist is, is wel een lastige klus. Uiteindelijk kozen we voor het kantoor in Tel Aviv: de prachtige inrichting laat de diversiteit van het Israëlische landschap zien, het telt drie restaurants en heeft talloze prachtige werkruimtes. (Foto’s: officesnapshots.com)

office4

5/ Selgas Cano Architecture, Madrid Dit kantoor is klein en simpel, anders dan alle andere kantoren in deze lijst. Wat het wél bijzonder maakt, is het feit dat het kantoor half onder de grond ligt, midden in een bos bij Madrid. Het architectenbureau biedt werknemers zo de kans om zich te verbinden met de natuur. En dat werkt: het natuurlijke licht biedt ideale tekenomstandigheden.(Foto: iwan.com)

office6

6/ Missing Link, Johannesburg Het Zuid-Afrikaanse kantoor van Missing Link is op z’n minst uniek te noemen: het bevat een brandweerpaal, boomhut, schietbaan én een gratis tattoo studio – genaamd Missing Ink. Natuurlijk. (Foto: Telegraph)

office7

7/ AOL hoofdkantoor, Palo Alto, Californië Heeft precies wat je van alle grote bedrijven verwacht: enorme keukens, veel kleur, relax- en spelmogelijkheden én – natuurlijk – eindeloos veel werkplekken. (Foto: homedsgn.com)

office5

8/ White Mountain Office, Stockholm Dit kantoor lijkt recht uit een futuristische film te komen, maar niets is minder waar. Het datacentrum van een van de grootste internetproviders van Zweden, in een oude nucleaire bunker, ligt zo’n 30 meter onder de grond en heeft daarmee absoluut de meest bijzondere locatie uit deze lijst. (Foto: af-la.com)

office12

9/ Corus Quay, Toronto Het hoofdkantoor van Corus Entertainment zit bomvol creatieve ruimtes. Om de productiviteit van de 1100 werknemers te verhogen heeft het gebouw een vijf-verdiepingen-tellend atrium, een glijbaan, lounge en meerdere tv-studio’s. Met recht een van de gaafste kantoren van Canada. (Foto: snipview.com)

office11

10/ Comvert, Italië Het kantoor van Comvert, een alternatief kledingmerk, is gevestigd in misschien wel het meest briljante gebouw van deze top-10: een oude bioscoop. Die bleek groot genoeg voor opslag, kantoorruimtes én zelfs nog een winkel voorin. Maar wat moesten ze met de tribune? Simpel, ze bouwden er een skatebaan. (Foto: archdaily.com)

Lees ook: Deze vier taken zou je iedere werkdag moeten doen 

Laatste nieuws

Zie ook